Admir Raščić ponovo bez rezultata s kadetima - U Ugljeviku slavila Češka!
Još jedan poraz ekipe koju vodi 42-godišnji stručnjak

Novi poraz U17 selekcije

Admir Raščić ponovo bez rezultata s kadetima - U Ugljeviku slavila Češka!

Midhat Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon Poljske izabranike Admira Raščića u Ugljeviku je savladala Češka s 2:0.

Admir Raščić upisao je novi poraz na klupi U17 selekcije Bosne i Hercegovine. U Ugljeviku je Češka bila bolja i 42-godišnji stručnjak je ponovo ostao bez značajnijeg rezultata s nacionalnim timom.

Ovog puta nije pomogao ni domaći teren. Igra je ponovo bila nepovezana, skromna i slaba, pa je Češka lagano obavila posao u ovom meču i vjerovatno ide na Evropsko prvenstvo.

Do vodstva Česi dolaze u 11. minuti. Defanzivac Jiri Miček najbolji je u skoku nakon kornera Čižeka i donosi svom timu prednost od 1:0.

Bilo je prilika za promjenu rezultata u prvom dijelu. Pokušavao je nešto i bh. tim, no završnica je bila veoma skromna i na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Oglasi

U nastavku Češka završava posao u ovom duelu. Igrala se 65. minuta kada Lukas Moudry pogađa za 2:0 i donosi svom timu povećanje vodstva.

To je bio i konačan rezultat ovog meča iako je razlika mogla biti i veća, pa su se izabranici Admira Raščića oprostili od svih opcija za prolazak na Euro.

Admir Raščić je odradio svoj 16. meč na klupi U17 selekcije. Ovo mu je osmi poraz uz samo dvije pobjede i šest remija. Gol razlika je 14 datih i 33 primljena gola.

Pametnom dosta...

Kvalifikacije za EP, 2. kolo:

BiH - Češka 0:2

BiH: Jurkaš, Kraljević, Kiridžić, Avdić, Hodžić, Kolak, Gojak, Ristić, Pejić. Alajbegović, Tubić.

Češka: Obdržalek, Beran, Miček, Krpalek, Klisek, Čižek, Slončić, Moudry, Sosna, Kolaarik, Drozd.

Top Komentari

Ajax11
Babu mu u IO saveza, sin levat kao trener, licencu dobio preko štele kao i 100 drugi - gdje je on prije trenirao, pa imao neki rezultat ?! Sve dok je to tako, mi nigdje i nemozemo sa repkama
4 0
user1676377964
Pa Jel moguće da je ovaj, ne znam kako da ga nazovem, selektor?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi