Blijedo izdanje mladih Zmajeva: Irska lagano pobijedila u Zenici
BiH poražena od Irske

Lagan poraz za selekciju Slobodana Starčevića

Blijedo izdanje mladih Zmajeva: Irska lagano pobijedila u Zenici

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Irske u Zenici sa 2:0 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvo poluvrijeme duela u Zenici nije donijelo gotovo ništa vrijedno spomena, ali i u kompletnoj utakmici izabranici Slobodana Starčevića nisu pokazali gotovo ništa.

Igralo se dosta čvrsto sa obje strane u prvom dijelu, nije bilo pravih šansi, a najbolju je imala Bosna i Hercegovina. Udarac Milojevića nakon ubacivanja Dedića iz kornera otišao je pored gola Irske.

Skromni u napadu bili su i Irci. Nisu napravili ništa u prvih 45 minuta i na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0.

Irska je ofanzivnije ušla u drugo poluvrijeme, a takva igra im se isplatila već u 52. minuti kada su postigli vodeći pogodak.

Nakon udarca Kilkennyja iz slobodnog udarca golman Dizdarević loše reaguje i odbija loptu, Kayonde dolazi do nje, a sa leđa ga ruši Luka Malić i sudija Hagenes iz Norveške pokazuje na 11 metara.

Oglasi

Precizan izvođač penala bio je Tyreik Wright. Poslao je Dizdarevića u drugu stranu i zatresao je mrežu za vodstvo Irske od 1:0.

BiH je nakon primljenog gola krenula ofanzivnije prema golu Iraca. Amar Dedić je imao dobar šut iz slobodnog udarca kojeg je Maher skinuo, a Irci su u defanzivi igrali zaista sjajno.

U 70. minuti gosti su imali sjajnu šansu da riješe utakmicu. Wright izlazi sam pred Dizdarevića, bh. golman to skida i ostavlja BiH u igri.

Tri minute kasnije Irska stiže do 2:0. Bila je to uigrana akcija gostiju nakon kornera. Wright je ubacio, a pored uspavane odbrane BiH koja još jednom očajno reaguje BiH Coventry pogađa za 2:0.

Ovaj rezultat se na kraju zadržao do samog kraja. Igra izabranika Slobodana Starčevića bila je potpuno bezidejna. Nijedna prava šansa nije napravljena pred golom Irske i ovako slabom igrom u svim linijama se nije imalo šta ni tražiti u ovom meču.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Irska 0:2

BiH: Dizdarević, Dedić, Milojević, Barišić, Malić, M. Savić, Begić, I.Savić, Kulašin, Bašić, Mašić.

Irska: Maher, Lyons, O'Brien, McEntee, Ferry, Kilkenny, Coventry, Tierney, Watson, Wright, Ogunafaolu-Kayonde.

Top Komentari

HarunBajram1998
Ima li jos koji igrac iz Borca,Krupe,Rudara iz Prijedora da zna sutnut loptu da ga odmah pozovu u u21 repku
26 0
MethodMan
Očekivano Starcevicu **** kosti svoje mrš iz repke ****m ti dan najviše igrača iz Borca a skoro svi *****a onaj mali Mihajlović frajr ne igra U Borcu koji je zadnji na tebeli, a igra prvu u repki, dje je mali iz Tuzla City prvi stoper u klupu koji je prvi na tabeli, nakvi na klupi iz Leotar i Rudara **** vam Bog mater svima od Vice, Starcevica do Begica i ostalih... Njima pomoćni trener o Shea nama neki brdjani
21 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi