Zmajići prespavali prekide i izgubili od Italije

Poraz U21 selekcije BiH

Zmajići prespavali prekide i izgubili od Italije

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na Bilinom polju u Zenici od Italije sa 2:1 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Lagano su Azzurri došli do pobjede protiv izabranika Slobodana Starčevića koji danas nisu pokazali previše, posebno u prvom poluvremenu.

Dva kornera donijela su dva gola u prvom dijelu. Italija do vodstva stiže u 19. minuti kada nakon ubacivanja Sandra Tonalija pored uspavanog Pavlovića loptu u mrežu šalje Caleb Okoli za 1:0.

Osam minuta kasnije gotovo precrtana akcija. Ponovo Tonali izvodi korner, Drljo spava, a Emmanuel Vignato zabija za 2:0.

BiH se veoma brzo mogla vratiti u meč. Grešku golmana Italije ne koristi Mašić, čiji je udarac izbačen sa gol-linije i na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 2:0.

Nastavak donosi potpunu kontrolu igre selekcije Italije. Igrali su taman toliko koliko im je bilo potrebno i stvarali su šanse pred golom Ćetkovića.

Oglasi

Međutim, nisu gosti jurišali naprijed, ali su lagano zaustavljali sve napade bh. selekcije.

Kulašin je u 74. minuti imao veliku šansu za BiH nakon greške odbrane, ali je golman gostiju skinuo zicer.

Ćetković je potom na drugoj strani skinuo udarce Colomba i Piccolija, a ovaj drugi je uspio promašiti gol sa svega nekoliko metara.

Kazna za promašaj Italije stiže u 80. minuti. Barišić pogađa fantastično sa vrh kaznenog prostora za 2:1.

Nije međutim bh. tim do kraja uspio doći do izjednačenja. Dedić je u trećoj minuti nadoknade imao spektakularan udarac, Turati je odbranio, ostalo je 2:1 i Italija je stigla do pobjede.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Italija 1:2

BiH: Ćetković, Dedić, Pavlović, Barišić, Nikić, Savić, Begić, Drljo, Bašić, Savić, Mašić

ITALIJA: Turatu, Lovato, Okoli, Bellanova, Calafiori, Ricci, Esposito, Tonali, Colombo, Lucca, Vignato.

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Kad igra pola igraca iz RS, kad je selektor neznalica, kad se igraci zovu preko menadzera i Vice, kad brani rezervni golman Borca, umjesto prvog golmana Sarajeva, kad se zovu igraci koji uopste ne igraju u svojim klubovima, kad novinari sute o svemu i kad je supak na celu saveza, dobijes to da te uzima ko stigne.
22 0
davide.azzurri
Sve dok je genocidne vlascadi u i oko reprezentacije crno nam se pise
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi