Nakon Engleske fudbalska reprezentacija BiH igra protiv četverostrukog svjetskog prvaka

Nakon Engleske fudbalska reprezentacija BiH igra protiv četverostrukog svjetskog prvaka · Saznajemo

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati prijateljski meč sa četverostrukim svjetskim prvakom Italijom u junu ove godine, saznaje SportSport.ba.

Šesti mjesec, bez obzira kvalifikovali se ili ne na Evropsko prvenstvo, za fudbalsku reprezentaciju naše zemlje biće itekako zanimljiv. 

Naime, početkom pomenutog mjeseca, naši najbolji fudbaleri će odigrati prijateljski meč sa Engleskom u Newcastlu, a nekoliko dana kasnije očekuje ih okršaj sa četverostrukim svjetskim prvakom, reprezentacijom Italije. 

Kako neslužbeno saznajemo, prvi čovjek Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, je jutros potpisao ugovor o održavanju ovog meča, koji će biti odigran u Empoliju.

Utakmica protiv selekcije Italije će biti odigrana 8. juna, što je prije nekoliko trenutaka potvrdio i Zeljković.

Oglasi

"Nakon utakmice protiv Engleske reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje kvalitetna provjera. Sa FS Italije dogovorena je prijateljska utakmica koja će biti odigrana u Empoliju 8. juna. Velika nam je čast što je aktuelni evropski šampion izabrao baš nas za protivnika šest dana pred početak Evropskog prvenstva", potvrdio je Zeljković.

Након утакмице против Енглеске, репрезентацију Босне и Херцеговине очекује још једна квалитетна провјера. Са ФС...

Posted by Vico Zeljković on Wednesday, February 7, 2024

Italijani sigurno nisu slučajno izabrali baš bh. selekciju jer su u grupi na Evropskom prvenstvu s dvije selekcije iz našeg regiona, a to su Hrvatska i Albanija, te će Azzurri meč protiv BiH iskoristiti kao pripremu za mečeve protiv tih selekcija.

Pored Italije, Hrvatske i Albanije u ovoj grupi nalazi se još selekcija Španije, te nema dileme da je riječ o vjerovatno najzvučnijoj grupi Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj.

Posljednje dvije utakmice koje je naša reprezentacija odigrala protiv Italije bile su u devetom i jedanaestom mjesecu 2020. godine. Tada smo na domaćem terenu poraženi sa 2:0, dok smo u Italiji odigrali 1:1.

Oglasi

Godinu dana ranije igrali smo sa Italijom u okviru Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i poraženi smo u obje utakmice.

Tada je u Italiji rezultat bio 2:1 za naše protivnike, dok su na našem terenu Italijani upisali sigurnu pobjedu od 3:0.

Kada je riječ o utakmici protiv Engleske koja je ranije potvrđena stigla je i zvanična satnica za ovaj susret. Tako će utakmica biti odigrana na St James' Parku u Newcastleu sa početkom od 19:45 po lokalnom vremenu.

Podsjetimo da će BiH igrati protiv Ukrajine 21. marta u polufinalu baraža, a u slučaju plasmana u finale, očekuje je na Grbavici duel sa Izarelom ili Islandom.

Top Komentari

Hadis1981
MA sumnjivo je meni ovo. Mislim da je neko od ovih glavonja iz EU obecao nas pogurati da ipak Dzeko za kraj ode na EP. Ukrajina im vise nije simpaticna, ipak ta igranka mnogo Kosta a slabo se isplati ?
1 0
Mašallah,a sve nema Bosne, a Bosna igra sa svjetskim silama.Šta bi genocidaši dali da s nekim klikera mogu odigrati.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi