Milošević i Misimović su za dva dana u Parizu, a onda kreće turneja od velikog značaja!
Selektor i direktor reprezentacije kreću u obilazak igrača pred baraž za EURO.

Pripreme za baraž

Milošević i Misimović su za dva dana u Parizu, a onda kreće turneja od velikog značaja!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za baraž za EURO. Prije toga imat ćemo jednu formalnost za dva dana, nakon čega kreće velika turneja selektora i direktora.

Za dva dana, osmog februara 2024. godine, u Parizu će biti održan žrijeb Lige nacija. Zakazan je za 18 sati.

Naša reprezentacija je u A diviziji u šeširu četiri. Na žrijebu će ispred N/FSBiH ići selektor i direktor reprezentacije, Savo Milošević i Zvjezdan Misimović.

Pripreme za baraž za EURO

Ono mnogo važnije od žrijeba Lige nacija što nas čeka u narednih 50-ak dana jeste baraž za Evropsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj u junu i julu.

Prvo će u Zenici naša selekcija 21. marta ugostiti nezgodnu Ukrajinu. Pet dana kasnije ćemo, ako prođemo, igrati na Grbavici protiv Islanda ili Izraela.

Oglasi

Nakon što isprate žrijeb u Parizu, Milošević i Misimović idu na turneju. Obići će reprezentativce Bosne i Hercegovine na koje se računa u baražu i prenijeti im ideju za tu utakmicu ili, nadamo se, utakmice.

Svakako je da će Istanbul biti sigurna destinacija. U ovom gradu stanuje kapiten Edin Džeko koji igra za Fenerbahče kao i Rade Krunić, a tu je i Haris Hajradinović koji igra kao preporođen i najbolji je asistent u turskom prvenstvu.

U Turskoj će sigurno obići još neke igrače. Tamo između ostalih igraju Dal Varešanović, Nihad Mujakić, ali i Edin Višća. Tek treba da se vidi šta će biti od njegovog eventualnog povratka u reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi golman Ibrahim Šehić i sjajni veznjak Gojko Cimirot igraju u Saudijskoj Arabiji. Blizu je, u UAE, Miralem Pjanić, a neizostavna destinacija biti će i Italija gdje igra Sead Kolašinac, Austrija gdje igraju Dedić i Gazibegović, ali i Engleska gdje nastupa Anel Ahmedhodžić.

Nadamo se da će selektor i direktor sve dobro posložiti i da ćemo 21. marta odigrati najbolju utakmicu posljednjih godina i slaviti plasman u finale, a pet dana kasnije i na prvi EURO u historiji. 

Top Komentari

gogs
Dabogda ispali, poyy
0 2
USABIH
Na okupljanje treba imati na umu, da mnogi igraci dodju da se opuste. Zato bi savez trebao da kupi igracima ALKOHOLA, HAMBURGERA, KAFE, TORTE, RAZNIH KOLACA I pokrenuti novo sportsko natjecanje u BiH ko moze vise da derneci...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi