Barbarez govorio o penalu za Engleze, a zatim najavio i promjene za utakmicu protiv Italije

Selektor reprezentacije BiH

Barbarez govorio o penalu za Engleze, a zatim najavio i promjene za utakmicu protiv Italije

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Italije u kojoj će pokušati popraviti utisak nakon poraza od 3:0 protiv Engleske.

Protiv Engleza to i nije izgledalo tako loše u odbrani, posebno u prvom poluvremenu, ali prema naprijed i nismo imali neki poseban učinak.

Sutra je na rasporedu nova prijateljska utakmica za Sergeja Barbareza i njegove fudbalere koji će probati ostvariti pozitivan rezultat.

Pred sutrašnju utakmicu govorio je selektor naše reprezentacije Sergej Barbarez.

"Vidite, šta je tu je. Ne bježimo od protivnika. Želimo ovakve protivnike i iskustvo. Ovaj junski termin je nezahvalan, dosta igrača nam fali. Neki su imali odmor. Sve to igra malu ulogu, ali mi se radujemo ovim utakmicama."

Oglasi

Protiv Engleske imali smo samo 29 posto posjed lopte i jedan šut pored gola. Prepustili smo se protivniku. Da li će biti promjene u formaciji?

"Ne bih ja rekao da smo se prepustili nečemu. To je ono što komuniciramo. Treba nam malo realnosti što se tiče našeg fudbala. To je Engleska i to je Italija. Jedni evropski prvaci, jedni najbolji na svijetu. I nije to lagano izdržati. Mi smo novi, igrači su novi. Sve igra svoju ulogu. U našim očima je razlog poraza bio nedostatak snage jer nismo u trenažnom procesu. Englezi imaju širinu i da smo u punoj spremi bi imali pet do sedam posto lopte više u svojim nogama. U prvoj utakmici se ne mogu čuda očekivati."

Uvijek smo igrali dobro protiv jakih protivnika. Uvijek nas koštaju neke sitne greške?

"Zato smo tu da mijenjamo neke stvari. Mi smo tu 12 dana sa ovim momcima. Vjerujemo u njih i zato i jesu ovdje. Kažem vam da reprezentacija kao BiH kada im fali 12 ili 13 igrača to je problem i većima, a ne nama. Ko zna kako bi utakmica završila bez onog penala. Faul prije našeg faula i dva dodira prije penala. Nije to ni toliko loše bilo 60 minuta, možda i do 75. minute. Termin nosi glavobolje jer iskustvo će nam značiti."

Krenuli ste u stvaranje novog kostura, dosta je tu debitanata, mladih igrača?

"Vidite, cilj je stvoriti reprezentaciju koja će igrati deset godina zajedno. Bilo je dosta stvari koje nam nisu išle u prilog, ali neće tu biti puno mijenjanja. Koncentrisat ćemo se na ovih 25-28 igrača i nama je cilj da igraju desetak godina zajedno."

Kada je riječ o ekipi, hoće li biti promjena protiv Italije?

"Ajde da ostavimo nešto za sutra da saznate na terenu. Nećemo mnogo mijenjati, ali biti će nekih rokada. Od sistema i načina nećemo odstupati jer mislim da idemo u dobrom pravcu", rekao je Barbarez.

Top Komentari

Spreco
Odlazi kockarska ubleho! Ti i Spahić ste pice Zeljaković Vice!
1 5
user1676220539
Sad treba vrijeme,to si u pravu ali isto tako je trebalo vrijeme Kodri a ti si negativno komentarisao i kritikovao sve u tom periodu.. Dosao si u naj gorem trenutnku sa veoma teskim rasporedom,mozda ti je to kazna sto si progutao sve sto si pisao protiv saveza i dosao si im na noge,sad ih hvalis svakom prilikom..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi