Drama u Skenderiji: Bosna i Hercegovina u četvrtini finala Evropskog prvenstva!

Odlučila penal serija

Drama u Skenderiji: Bosna i Hercegovina u četvrtini finala Evropskog prvenstva!

Haris Zilić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u mininogometu igrala je večeras meč osmine finala Evropskog prvenstva protiv Češke koja je bila favorit u ovom susretu jer je riječ o bivšem prvaku svijeta u mininogometu.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo se igra u Sarajevu, a večeras smo u dvorani "Mirza Delibašić" vidjeli pravu dramu.

Regularni dio završen je rezultatom 2:2, a pobjednika su odlučivali penali gdje se bolje snašao naš tim i plasirao se među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu što je ogroman rezultat.

Poveli smo 1:0 golom Anela Dedića, ali Česi prave preokret do kraja prvog poluvremena i na odmor odlaze sa 2.1.

U drugom poluvremenu naš tim stiže do poravnanja pet minuta prije kraja kada je pogodio Urta za 2:2.

Do kraja je ostalo 2:2 pa se pristupilo izvođenju penala.

Oglasi

Po pravilima mininogometa u penal seriji se pucaju po tri serije, a večeras su preciziniji bili naši momci i slavili 3:2. Nurković je Česima odbranio jedan penal, a Ibričić je pogodio odlučujući penal za naš tim.

Trenutak kada je Ibričić pogodio odlučujući penal pogledajte OVDJE.

Našu selekciju u četvrtini finala očekuje duel protiv Rumunije sutra od 20 sati. Riječ je o još jednoj selekciji koja je među najboljim u Evropi kada je u pitanju mininogomet.

Evropsko prvenstvo u mininogometu, osmina finala:

Bosna i Hercegovina - Češka 2:2 (3:2- nakon penala)

Top Komentari

Eldoo13
Sortsport ba nije nikakav onaj pravi sportski portal. Jedan ovakav dogadjaj i to njima ispred nosa u Sarajevu nisu u stanju ispratiti.. nema se sta vise pricati o vama,jadno Bitno da se pise o kojekakvim tracevima i sta je Modric jeo jutros.
7 0
struja
Ovo repka BiH?Koji levati i kriterij.Ovo je Tim JA i moji haveri.Bekric i mini nogomet ma....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi