Burnić: BiH je država koju volim, svi smo ovdje kao jedna porodica
FOTO: NFSBiH

Upisao debi u dresu Zmajeva

Burnić: BiH je država koju volim, svi smo ovdje kao jedna porodica

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje prijateljska utakmica protiv Italije u Empoliju, a na rasporedu je 9. juna. 

Utakmica protiv Azzura će biti druga utakmica na klupi za novog selektora Sergeja Barbareza nakon gostovanja u Newcastleu protiv Engleske gdje smo poraženi 3:0.

Na junskom okupljanju vidjeli smo dosta novih fudbaler, dosta debitanata i sigurno da će selektor Barbarez sa stručnim štabom stvarati jednu novu selekciju.

U utakmici protiv Engleske šansu za debi u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine dobio je veznjak Karlsruhea, Dženis Burnić koji je na teren ušao u drugom poluvremenu.

Burnić je svoj debi prokomentarisao za zvaničnu stranicu NFSBiH.

"Veoma sam ponosan i sretan zbog debija, to sam rekao odmah nakon utakmice. Bosna i Hercegovina je država koju volim i ponosan sam što sam dio reprezentativne priče", rekao je Burnić i nastavio:

Oglasi

"Još ako uzmemo u obzir da sam prvi nastup ubilježio u prvom meču koju je naša selekcija odigrala protiv Engleske, i to u „kolijevci fudbala“ onda stvari još više dobijaju na težini. Jednostavno, presretan sam i nemam riječi da opišem kako sam se osjećao onog trenutka kad sam ušao u igru."

Naši reprezentativci se trenutno pripremaju za meč sa Italijom, a Dženis Burnić ističe zajedništvo kao glavni adut bh. tima.

"Već dugo smo zajedno na okupu i sve protiče u najboljem redu. Radimo kvalitetno i jako, tako da ćemo u meč sa Italijom ući spremni", stiče Burnić i na kraju dodaje:

"Svi smo ovdje kao jedna porodica. Treneri u stručnom štabu sa selektorom Sergejom Barbarezom imaju odličnu energiju koju prenose i na nas igrače. Drago mi je što imam priliku da učim od toliko naših nekadašnjih reprezentativaca."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi