Bh. kadeti ispustili pobjedu, no još uvijek imaju velike šanse za plasman na EP

Počeo elitni krug kvalifikacija

Bh. kadeti ispustili pobjedu, no još uvijek imaju velike šanse za plasman na EP

Eldar Ganibegović

Srbija je domaćin jedne od grupa elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za kadete koji je počeo danas. U toj grupi nalazi se i naša selekcija i odigrane su utakmice prvog kola. 

Naša kadetska reprezentacija juri četvrto učešće na Evropskim prvenstvima i u prvoj utakmici elitne runde kvalifikacija izabranici Admira Raščića ispustili su pobjedu.

Protivnik našoj selekciji bio je Izrael, a krajnji rezultat glasio je 1:1 i naredna dva meča će nam biti od velike važnosti kada je borba za EP u pitanju.

Što se današnje utakmice tiče, Bosna i Hercegovina je stigla u vodstvo u 38. minuti preko Spahića, da bi bod Izraelcima u 66. minuti donio Farchi pogotkom iz penala.

Domaća Srbija poražena je od Bjelorusije rezultatom 1:2. Poveli su Orlići preko Đurića u 13. minuti, no Apiatsionak je izjednačio u nadoknadi prvog poluvremena. Tri boda Bjelorusima donio je Mialkouski u 84. minuti.

Dakle, nakon prvog kola prva je Bjelorusija s tri boa, Bosna i Hercegovina i Izrael imaju po bod, dok je domaća Srbija na dnu grupe bez bodova.

Oglasi

I dalje Zmajići imaju velike šanse da se nađu na EP-u jer iz osam grupa na prvenstvo ide osam prvoplasiranih i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija. 

U narednom kolu, za tri dana, Bosna i Hercegovina će igrati protiv Srbije, dok će u drugoj utakmici snage odmjeriti Izrael i Bjelorusija. Kvalifikacije se završavaju 28. marta duelima Bosna i Hercegovina - Bjelorusija i Srbija - Izrael.

Kvalifikacije za EP, U-17, elitni krug, grupa 1:

Bosna i Hercegovina - Izrael 1:1 (Spahić 38'; Farchi 66' (P))

Bosna i Hercegovina: Mehić, Čelik, Terzić, Šabić, Taraba, Jahić, Beganović, Brekalo, Spahić, Marčetić, Popović.

Izrael: Dayan, Waheb, Tishler, Schwartz, Kredi, Oli, Hhazan, Ehud, Zaobi, Belay, Farchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti