Ni 22 gola na 22 utakmice nisu dovoljna za poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine
Selektor U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Admir Raščić. Foto: N/FSBiH

Nelogična odluka selektora

Ni 22 gola na 22 utakmice nisu dovoljna za poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Admir Raščić, objavio je spisak fudbalera na koje će računati za naredno okupljanje, te je donio jednu posve nelogičnu odluku.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine do 17 godina će od 22. do 28. marta u Srbiji igrati elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo,

Okupljanje je zakazano za dva dana u Bijeljini, a put u Srbiju planiran je šest dana kasnije.

Protivnici naše selekcije u grupi su, pored domaće Srbije, odgovarajuće selekcije Bjelorusije i Izraela.

Selektor Admir Raščić za ovo okupljanje računa na sljedeće igrače:

Faris Mehić (Sarajevo), Adel Duškaj (Željezničar), Andrei Jahić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Andrej Vlaisavljević (Brodarac, Srbija), Filip Taraba (Široki Brijeg), Dženan Šabić (Željezničar), Haris Jogunović (Velež), Nidal Čelik (Sarajevo), Sergej Popović (Željezničar ST Banja Luka), Jusuf Terzić (Borac), Matija Glogovac (Leotar), Matej Stojčić (Borac), Adriano Rizvić (Rijeka), Ajdin Beganović (Sloboda), Roko Šilić (Zrinjski), Marko Brekalo (Parma, Italija), Vedad Garčević (Tuzla City), Stefan Marčetić (Borac), Samer H. Spahić (Cibalia, Hrvatska), Aleksa Popović (Željezničar ST Banja Luka), Harun Sadžak (Željezničar), Kerim Alajbegović (Bayer Leverkusen, Njemačka).

Oglasi

Tu su, dakle, dva člana FK Sarajevo, a ono što bode u oči jeste da na spisku nema 16-godišnjeg Faruka Bezdroba (FK Sarajevo) koji je ove sezone najbolji strijelac kadetske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

On je u toku aktuelne sezone na 22 nastupa za kadetski tim FK Sarajevo postigao 22 gola, te je u najmanju ruku interesantno što ga nema na spisku.

U prosjeku, za gol mu je potrebna 81 minuta na terenu što je odličan prosjek. Prvi pratioci imaju po pet golova manje, a to su Harun Dudić i Ajdin Mujić iz Slobode, Kenan Đuliman iz Veleža i Marko Brekalo iz Širokog Brijega. 

Podsjetimo, kadetska selekcija Bosne i Hercegovine jedina je uz A selekciju koja je uspjela da ostvari plasman na neko veliko takmičenje.

Prošle godine juniorska selekcija je bila jako blizu, a sada nam ostaje da poželimo mnogo sreće kadetima na kvalifikacionom turniru u Srbiji. 

Top Komentari

user1678173236
Placen clanak vidi se..Ko ima imalo grama fudbalskog mozga znao bi sto nije pozvan..
1 3
user1626643434
Da je platio 10000 KM bio bi pozvan, ko mu je kriv što je iz poštene radničke porodice
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi