Loš start reprezentativne sedmice: Bh. juniori na startu kvalifikacija poraženi od Izraela
FOTO: NFSBiH

U tri minute sve se raspalo

Loš start reprezentativne sedmice: Bh. juniori na startu kvalifikacija poraženi od Izraela

Haris Zilić

Loše je sedmica počela za bh. fudbal, tačnije za naše reprezentacije. Nakon poraza kadeta u prvom kolu Elitne runde kvalifikacija za EURO, večeras su poraz upisali i juniori također u prvom kolu Elitne runde kvalifikacija za EURO.

Turnir se igra u Norveškoj, a naša U19 reprezentacija večeras je poražena od vršanjaka iz Izraela rezultatom 2:0.

Sat vremena je to bila velika borba na terenu, tvrda utakmica, oba tima su pokušavala doći do prilike, gola, a onda u samo tri minute raspad u igri izabranika selektora Dubravka Orlovića.

Izrael je poveo sa 1:0 u 64. minuti golom Ayiasa, a za 2:0 je u 67. minuti iz penala pogodio Farchi i nakon toga Izrael je samo rutinski priveo meč kraju.

Šteta za današnju utakmicu, jer su bh. juniori dobro stajali na terenu sat vremena, ali onda totalni raspad u samo tri minute.

Oglasi

U drugom kolu kvalifikacija igramo protiv domaćina Nroveške koja je dana savladala Crnu Goru sa 2:1.

Na EURO će otići samo prvoplasirana reprezentacija iz grupe, tako da su naši momci već u dobrom zaostatku nakon večerašnjeg poraza.

Došli smo na pola puta reprezentativnih akcija ove sedmice. Naši seniori sutra igraju baraž protiv Ukrajine i vjerujemo da će popraviti učinke svojih mlađih kolega.

Reprezentativnu sedmicu će zaključiti U21 reprezentacije naše zemlje koja u petak igra kvalifikacioni meč u gostima kod eprezentacije Slovenije.

Kvalifikacije za EURO U19, Elitna runda, 1. kolo:

Bosna i Hercegovina - Izrael 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi