Težak poraz bh. kadeta na startu Elitne runde kvalifikacija za EURO
FOTO: NFSBiH

Poljska bila bolja

Težak poraz bh. kadeta na startu Elitne runde kvalifikacija za EURO

Haris Zilić

Kadetska fudbalska U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine veoma loše je otvorila kvalifikacije Elitne runde kojima smo domaćini. U prvom kolu grupe B deklsirala nas je Poljska sa 4:1 u utakmici odigranoj u Etno selu Stanišić.

U prvih pola sata igre nije tako loše izgledalo za izabranike selektora Admira Raščića.

Istina, Poljska je povela već u prvoj minuti sa 1:0 pogotkom Dziewiatowskog, ali nakon toga naš tim se sabrao.

Nije nas puno šokirao rano primljen pogodak, nametnuli smo malo svoju igru, imali prilike, a u 32. minuti stižemo do poravnanja od 1:1, pogotkom Pejića.

Ipak, Poljska na poluvrijeme odlazi sa prednosti od jednog gola. U 40. minuti Izuwanne pogađa za 2:1 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku igre raspad našeg tima, Poljska je bila puno bolja i sve je krunisala sa još dva gola u našoj mreži.

Oglasi

Oba gola smo primili u finišu utakmice. U 76. minuti Adkonis pogađa za 3:1, a konačnih 4:1 za Poljsku postavlja ponovo Adkonis golom u 85. minuti utakmice.

U drugom kolu grupe B naša selekcija će igrati protiv reprezentacije Češke koja je savladala Bjelorusiju sa 1:0 u prvom kolu.

Kvalifikacije za EURO U17, 1. kolo:

Poljska - Bosna i Hercegovina 4:1

Top Komentari

gojazni_shljivack
admir prasce prascic
2 0
Baron22
De ba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti