Neuspjeh za neuspjehom - Juniori BiH se nakon dva meča kvalifikacija oprostili od plasmana na EURO
Ovih dana potpuni krah bh. reprezentativnog fudbala.

Remi s Norveškom značio je i kraj

Neuspjeh za neuspjehom - Juniori BiH se nakon dva meča kvalifikacija oprostili od plasmana na EURO

Eldar Ganibegović, foto: Eldar Ganibegović

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine neće učestvovati na narednom Evropskom prvenstvu.

Nakon poraza od Izraela od 2:0 u prvoj kolu grupe 3 elitne runde kvalifikacija za EURO, juniorska reprezentacija BiH danas je remizirala protiv domaćina Norveške. Bilo je 2:2.

Autogolom Rostena je BiH povela u 13. minuti susreta. Bio je to jedini pogodak u prvom poluvremenu.

Deja-vu od seniora od prije dva dana. I juniori primaju dva gola u tri minute, a jedan igrač je upisao asistenciju i pogodak.

Egeli je u 62. minuti asistirao za Nypana koji pogađa za 1:1, da bi tri minute kasnije Kilen namjestio pogodak Egeliju.

Do remija naša selekcija dolazi u 90. minuti susreta kada je Bejdić pogodio za 2:2. Bejdić je u 79. minuti ušao umjesto Marčetića kojeg smo itekako upoznali na Koševu prije nekoliko dana. 

Oglasi

Ovim porazom se naša juniorska selekcija i definitivno oprostila od plasmana na EURO jer kolo prije kraja ima jedan bod na svom kontu. Kasnije danas sastaju se Izrael i Crna Gora, a za očekivati je da za plasman na EURO u 3. kolu direktno igraju Izrael i Norveška.

Podsjetimo, u juniorskoj konkurenciji samo pobjednik grupe u elitnoj rundi ide na EURO. Ako timovi imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje međusobni omjer.

# TIM MEČEVI BODOVI
1. Norveška 2 4
2. Izrael 1 3
3. Bosna i Hercegovina 2 1
4. Crna Gora 1 0

Grupa 3 elitne runde kvalifikacija za EURO, 2. kolo (U19):

Norveška - BiH 2:2 (Nypan 62', Egeli 65'; Rosten 13' (AG), Bejdić 90')

Norveška: Borsheim, Kjelsen, Holten, Rosten, Andresen, Helland, Egeli, Pedersen, Nypan, Nyheim, Kilen.

Bosna i Hercegovina: Mehić, Muharemović, Čelik, Mustafić, Zrnić, Hamzić, Puce, Beganović, Čamber, Ljukovac, Marčetić.

Top Komentari

Drakula
Napredak remi odigrali! Vidi se napredak zadnji godina ljudi u savezu puna podrska bravo idemo jos jace!!!! Grdne rane da zrinjskog nisu zapali oni iz islanda nikad evropu vidio ne bi nijedan klub
0 2
Salt_boy075
Strasno bgm da nemamo ni srece a ni znanja u ovom fudbalu,bgm politika je umjesala prste i igraju djeca koja svim srcem vole Hrvatsku i Srbiju tj boli ij briga,to je po meni glavni faktor,mozemo mi uloziti milioneci infrastrukturu kad tebi djeca igraju samo da bi dobila poziv od komsija i to je tako unazad 30 godina.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti