BiH krade Švedskoj fudbalera? "Krv mi je bosanska, ali još nisam odlučio"
Foto: Malmo FF

Veliki potencijal

BiH krade Švedskoj fudbalera? "Krv mi je bosanska, ali još nisam odlučio"

Anel Ahmedhodžić, 21-godišnji fudbaler koji igra za Malmo, spominje se u posljednje vrijeme kao potencijalni reprezentativac BiH.

Radi se o igraču rođenom u Švedskoj koji od najranije dobi igra pod zastavom ove skandinavske zemlje, međutim u N/FSBiH svjesni su da posjeduje kvalitet i da bi u godinama koje dolaze mogao dobro doći Zmajevima.

Iz tog razloga selektor Dušan Bajević je navodno saradnicima dao zeleno svjetlo da krenu "u akciju" i pokušaju privoliti Ahmedhodžića, a takve informacije došle su i do švedskih novinara koji su odgovor dobili iz prve ruke.

"Već su mi često postavljali ovo pitanje. Za fudbalera je to jedna od najtežih odluka. Trenutno uživam u Švedskoj, volim ovu zemlju, gdje sam puno naučio i razvio se kao igrač... Ipak, kada je u pitanju A reprezentacija, još ne mogu dati odgovor. Nije bilo direktnog kontakta", kazao je Ahmedhodžić za Football Channel, pa dodao:

"O tome puno razgovaram i sa roditeljima. Pustili su me da sam odlučim, ali još nisam."

Šveđanima je rekao da je ponosan na svoje porijeklo.

"I otac i majka su mi iz BiH. Krv mi je bosanska. Kada sam bio mlađi dolazio sam tamo svake godine, ali u posljednje vrijeme baš i nemam mnogo vremena."

Dodao je i da redovito prati utakmice reprezentacije BiH s porodicom i da se kao dijete divio Zvjezdanu Misimoviću.

Promo

Top Komentari

BergkampKid
Dijasporas, igraj za svedsku tu si rodjen I odrastao
2 13
Austinpowers
ako volis baklave, hurmasice i ostale nase poslastice nasa repka je pravo mjesto za tebe
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi