Nakon silnih napada statua Zlatana Ibrahimovića bit će izmještena
Foto - EPA

Seli u Štokholm?

Nakon silnih napada statua Zlatana Ibrahimovića bit će izmještena

M. Šljivak

Statua Zlatana Ibrahimovića koja je bila na meti napada navijača Malmea bit će izmještena iz ovog švedskog grada.

Zlatan je ispred stadiona slavnog švedskog kluba dobio statuu kao zahvalnicu za sve što je učinio za klub. Međutim, nakon što je krajem prošle godine odlučio da novac investira u velikog rivala Hammarby, navijači Malmea su ga prekrižili za sva vremena.

Istog trena su odlučili da poruše statuu zbog izdaje. Bilo je nekoliko vezanih napada, a na kraju su je uspjeli oštetiti i srušiti.

Ona na kraju više neće biti ispred stadiona Malmea. Vlasti ovog grada odlučile su da se statua izmjesti na drugu lokaciju, a još uvijek nije poznato gdje će ona završiti.

Taj odgovor ćemo dobiti u ponedjeljak. Tada će vlasti zvanično saopštiti odluku o izmještanju 500 kilograma teške bronzane statue koja je vrijedna 50.000 dolara.

Navodno bi ona mogla završiti u glavnom gradu Švedske Štokholmu i to na imanju koje pripada Fudbalskom savezu ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi