Minimalna pobjeda BiH protiv Malte
Foto - NSBIH

Mašić pogodio za pobjedu

Minimalna pobjeda BiH protiv Malte

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija BiH pobijedila je danas u Lučkom u prijateljskom meču selekciju Malte sa 1:0.

Izabranici Slobodana Starčevića bili su bolji rival na terenu i na kraju su ostvarili minimalnu pobjedu.

Malta je međutim imala veliku šansu da povede. Dosuđen je penal, ali Nikola Ćetković brani udarac protivničkog fudbalera.

BiH je potom stvorila nekoliko šansi. Međutim, na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a jedini gol smo vidjeli nakon deset minuta igre u nastavku.

Čavić dobro proigrava Mašića, a ovaj zabija pogodak za prednost od 1:0, što je bio i konačan rezultat susreta.

Naši mladi reprezentativci će u Velikoj Gorici 7. i 11. juna odigrati utakmice protiv Katara.

Selektor Slobodan Starčević je nakon utakmice izjavio:

"Probali smo praktično dvije postave u dva poluvremena i možemo reći da je ekipa dobro stajala na terenu. Bili smo organizovani i odigrali smo odgovorno. Kreirali smo nekoliko prilika i ostaje žal što pobjeda nije bila ubjedljivija, ali naš cilj je bio da vidimo sa čime raspolažemo i s te strane možemo biti zadovoljni prikazanim."

Bosna i Hercegovina: Nikola Ćetković (46. Azur Aljkanović), Jovan Pavlović, Đorđe Milojević (46. Saša Marjanović), Jasmin Osmić (46. Miloš Borovčanin), Marko Kujundžić (46. Luka Malić, 87. Denis Kovačević), Jovan Ilić (46. Igor Savić), Ivan Bašić (46. Andrija Drljo), Amar Begić (46. Ivan Grgić), Milan Savić (46. David Čavić), Hamza Gasal (46. Anes Mašić), Elvis Mehanović (46. Mirza Hasanbegović, 78, Amar Tahrić)

Top Komentari

Nije.bitno
Sa Maltom 1:0 nije lose.
3 0
Szentharomsvag
Vazda goropadna Malta.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi