Slobodan Starčević ostaje selektor mlade reprezentacije BiH!

Nastavlja sa radom u U21 selekciji

Slobodan Starčević ostaje selektor mlade reprezentacije BiH! · Saznajemo

M. Šljivak

Slobodan Starčević ostat će selektor mlade reprezentacije BiH.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Starčević je dobio podršku čelnika bh. fudbala i on će i dalje predvoditi U21 selekciju Bosne i Hercegovine.

Ovaj 49-godišnji stručnjak će potpisati nastavak saradnje i nastavit če sa poslom u mladoj selekciji sa kojom je započeo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Starčević je na klupi U21 reprezentacije BiH od marta 2020. godine. Ekipu je vodio u pet utakmica i ima učinak od dvije pobjede, dva remija i jednog poraza.

Slobodan Starčević je trenersku karijeru započeo 2012. godine u redovima banjalučkog Borca. Radio je potom u Rudaru iz Prijedora, Krupi, Tuzla Cityju, te Radniku iz Bijeljine.

Mlada fudbalska reprezentacija nove izazove imat će već početkom juna kada su dogovorena tri prijateljska meča.

Prvi izazov na rasporedu je 4. juna. Ekipa Slobodana Starčevića će odigrati utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Malte, a zatim slijede dvije utakmice protiv U23 selekcije Katara.

Prvi duel sa Katarom igra se 7., a drugi 11. juna, dok je okupljanje mlade reprezentacije zakazano za 31. maj.

Starčević će uskoro objaviti i spisak igrača na koje računa u ovim susretima, dok novi izazovi u kvalifikacijama za Euro slijede tek u septembru.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Srbin selektor A selekcije, Srbin selektor u21, Hrvat selektor u19, Srbin selektor u15 reprezentacije e moj glupi Bosnjo.
4 0
PeppermintSA
Dobar je trener.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi