Slobodan Starčević saopštio spisak mlade reprezentacije BiH

Za utakmice protiv Katara i Malte

Slobodan Starčević saopštio spisak mlade reprezentacije BiH

M. Šljivak

Selektor mlade fudbalske reprezentacij BiH Slobodan Starčević odabrao je igrače na koje računa u predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Malte i Katara.

Selektor Starčević je za ove susrete pozvao sljedeće igrače:

Adnan Kanurić (Sarajevo), Nikola Ćetković (Željezničar ST Banja Luka), Azur Aljkanović (Zvijezda Gradačac), Jovan Pavlović (Krupa), Đorđe Milojević (Borac), Saša Marjanović (Inter Zaprešić, Hrvatska), Adrijan Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jasmin Osmić (Sloboda), Denis Kovačević (SV Kapfenberg, Austrija), Miloš Borovčanin (Borac), Luka Malić (Željezničar ST Banja Luka), Marko Kujundžić (Borac), Amar Tahrić (Borac), Igor Savić (GOŠK), Amar Begić (Mladost), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Ivan Bašić (Zrinjski), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Hamza Gasal (Željezničar), Andrija Drljo (MTK Budapest, Mađarska), Milan Savić (Čukarički), David Čavić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Mirza Hasanbegović (Venezia, Italija), Elvis Mehanović (Borac).

"U ime stručnog štaba želim da se zahvalim NS/FS BiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem što su nam ukazali povjerenje i što ću nastaviti da vodim „U-21“ reprezentaciju. Što se tiče predstojećih utakmica, prije svega nismo zadovoljni početkom kvalifikacija i želimo da probamo što više igrača kako bismo stekli bolji uvid na koga možemo da računamo. Cilj nam je da vratimo onu igru sa kraja prošlih kvalifikacija kad smo imali nekoliko odličnih nastupa", kaže Slobodan Starčević i nastavlja:

"Za ove susrete smo pozvali dosta novih igrača i imaće priliku da se nametnu. Drago nam je što su mladi reprezentativci Jusuf Gazibegović i Andrej Đokanović dobili poziv u „A“ tim. To je veliko priznanje za njihov rad. Osim njih nećemo moći da računamo na povrijeđene Ajdina Hasića i Amara Dedića."

Igrači će se okupiti 31. maja u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a 3. juna putuju u Hrvatsku.

Izabranici Slobodana Starčevića će u Lučkom 4.6. odigrati meč sa Maltom, dok će se 7. i 11. juna u Velikoj Gorici sastati sa Katarom.

Podsjetimo, Starčević je jučer dobio podršku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i on će do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostati na klupi mlade selekcije BiH.

Starčević je na klupi U21 reprezentacije BiH od marta 2020. godine. Ekipu je vodio u pet utakmica i ima učinak od dvije pobjede, dva remija i jednog poraza.

Slobodan Starčević je trenersku karijeru započeo 2012. godine u redovima banjalučkog Borca. Radio je potom u Rudaru iz Prijedora, Krupi, Tuzla Cityju, te Radniku iz Bijeljine.

Top Komentari

redondo
Cirkusa majko moja mila. 6 igrača Borca!? Ko je ovdje lud? Sutra će njih Petev i u A repku, zato je i postavljen. Sve su ovo danilovići... 2 igrača iz nekog Željezničara Banja Luka. Cirkus!!!
7 0
Treba zvati i kojeg igrača iz Borca BL kao i iz Željezničara iz Banjaluke. Pogotovo igrači Željezničara su ostavili vrhunski dojam kroz igre u Ligi prvaka. Kako se ljudi sprdaju to je nevjerovatno. Čuj Željezničar BL i ono zovne igrača iz tog kluba. Ma m.. u p.... m.....
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi