"BiH me nije zvala i više o tome ne razmišljam"

Azer Bušuladžić, igrač Atromitosa

"BiH me nije zvala i više o tome ne razmišljam"

E. Škorić

Azer Bušuladžić, Bosanac s danskim pasošem, komentarisao je za grčke medije večerašnji duel u Zenici.

Bušuladžić ima 27 godina i defanzivac je Atromitosa, pa je grčkim novinarima bio zanimljiv sagovornik uoči duela BiH i Grčke u Zenici.

"Bit će to teška utakmica za obje selekcije, važno je da BiH počne s dvije pobjede na svom terenu, mada će i Grčka željeti da napravi isto. Vjerujem da će to biti zanimljiv meč", kazao je Bušuladžić, dodavši:

"Bosna i Grčka imaju igrače koji nastupaju u najjačim timovima u Evorpi, ali BiH ima igrače poput Džeke i Pjanića i ako Grča nešto namjerva da uradi, mora njih zaustaviti".

Jedan od najopasnijih u redovima Grčke mogao bi da bude upravo njegov saigrač Efthymios Koulouris, 23-godišnji napadač.

"Koulouris je sjajan, može zabiti na bilo koji način, mada sam nmu rekao da će izgubiti u Zenici. Moj savjet je mojim Bosancima da ga dobro čuvaju".

Hoće li se Grčka i BiH boriti za drugo mjesto u grupi?

"Da, jasno je da je Italija favorit, ali u fudbalu, naravno, ne možete znati unaprijed. Italijani nisu išli na Svjetsko prvenstvo, ali imaju igrače koji vas mogu ... oštetiti".

Da li je i sam zreo za reprezentaciju BiH?

"Prošle godine sam više razmišljao o tome i birnuo se zbog toga, ali me nisu zvali, a sada više i ne razmišljam o tome".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prognoza za večeras?

"BiH će dobiti 2:1, jedan gol Džeko, drugi Pjanić, a na 2:1 smanjit će Koulouris".

Top Komentari

zvjezdan10
sasvim korektan intervju s njegove strane
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi