BiH na popravnom ispitu jača za Teletovića

Naša reprezentacija dočekuje Švedsku

BiH na popravnom ispitu jača za Teletovića

Večeras će u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu naša košarkaška reprezentacija igrati svoj drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnik našoj selekciji je Švedska, koja će večeras biti u ulozi autsajdera. Ipak, nećemo je tako tretirati jer "ko se jednom na mlijeko opeče, taj i u jogurt duva".

Naš tim je pod imperativom pobjede nakon bolnog poraza u Rusiji od 29 poena razlike. Ovo je prilika da se izabranici Damira Mulaomerovića vrate u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo i da poprave loš dojam koji su ostavili u prvoj utakmici odigranoj u Permu.

Bitna stvar za naš tim je povratak Mirze Teletovića, koji će biti veliko pojačanje za predstojeći ogled. Novi košarkaš Milwaukeeja je mnogo nedostajao u Rusiji i s njim će na terenu, nadamo se, biti potpuno druga priča.

Selektor Damir Mulaomerović je poručio da ništa nije izgubljeno, te da je cilj našeg tima doći do tri pobjede u preostalim utakmicama kvalifikacija koje će nas sigurno odvesti na Eurobasket, dok je švedski selektor, inače bh. stručnjak, Vedran Bosnić o Bosni i Hercegovini govorio s mnogo respekta hvalivši igrački kadar, ali i stručni štab.

Meč Bosne i Hercegovine i Švedske igra se večeras s početkom u 20:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti