Bh. juniorke kvalifikacije okončale ubjedljivim porazom
FOTO: NFSBiH

Poljska bila bolja

Bh. juniorke kvalifikacije okončale ubjedljivim porazom

Haris Zilić

Nakon seniorki loš dan za bh. fudbal zaokružile su i naše juniorke koje su neslavno završile elitnu runud kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ženska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Etno selu Stanišići odigrala protiv Poljske utakmicu drugog kola grupe A6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poljakinje su bile mnogo bolji rival i slavile su ubjedljiv trijumf rezultatom 6:0 i tako su naše juniorke upisale drugi poraz u ovim kvalifikacijama.

Dva gola za Poljsku dala je piksa u 18. i 82. minuti, a dva puta se u strijelce upisivala i Gutowska u 30. i 87. minuti susreta.

Po jednom su mrežu naše selekcije zatresle Pietaklewicz u 43. i Kuprowska u 79. minuti utakmice.

Kvalifikacije je na prvom mjestu grupe A6 završila selekcija Nizozemske sa maksimalnih devet bodova. Poljska je osvojila šes bodova, a Finska i Bosna i Hercegovina po jedan bod, te će naše juniorke naredne kvalifikacije početi u ligi B.

Oglasi

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvu U19 fudbalerke, 3. kolo:

Bosna i Hercegovina – Poljska 0:6 (Piksa 18', 82', Gutowska 30' 87', Pietaklewicz 43', Kuprowska 79')

Sudija: Alexandra Collin (Francuska)

Žuti karton: Gačić, Tešić (BiH), Piksa (Poljska).

Bosna i Hercegovina: Iman Dumanjić, Samra Muhić, Jelena Pavlinović, Lana Radulović, Nina Brnić, Dalal Bratović (46. Rajna Tešić), Delayla Batanović (66` Milica Jovanić), Kristina Tekić (84. Lamija Oštraković), Nina Garibija, Edina Avdić (46.Anja Gačić), Tasneem Dizdarević (46. Jovana Novaković)

Poljska: Kinga Seweryn, Oliwia Baldyga, Maja Kuleczka (61. Dominika Szkwarek), Jagoda Cyranlak (46. Wiktoria Kuprowska), Oliwia Szewczyk, Martyna Gasiorek (46. Paulina Guzik), Magdalena Polrolniczak (61. Gabriela Lewicka), Julia Jedrzejewska, Paulina Piksa, Julia Pietaklewicz (46. Aleksandra Bogucka), Julia Gutowska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi