Milošević: Teška je situacija, ali dok ima matematička šansa nećemo se skrivati
FOTO/VIDEO: D. Kurbegović

Selektor Bosne i Hercegovine najavio duel protiv Portugala

Milošević: Teška je situacija, ali dok ima matematička šansa nećemo se skrivati

Haris Zilić, foto: Dino Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici na Bilinom polju igra duel osmog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv aspolutnog favorita grupe, super jake  selekcije Portugala predvođene Cristianom Ronaldom.

Portugalci su favoriti u ovom duelu i sigurno će biti teško, a na zvaničnoj press konferenciji pred utakmicu obratio se selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Savo Milošević.

"Svako ima svoje planove i mi imamo planove, ali nismo situaciji da prijetimo, ali jesmo u situaciji da imamo nadu. Ovo vrijeme provedeno s momcima mogu reći da ćemo dati sve od sebe, imamo čime da se borimo. Momci su pokazali odnos i to je nešto što nam treba", rekao je Milošević na početku press konferencije i dodao:

"U Lihtenštajnu smo se na neki način i spremali za Portugal. Moramo vjerovati u svoj kvalitet, prethodna utakmica je bila bitna radi vjere u sebe jer ova reprezentacija ima kvalitet. Nećemo imati strah od Portugala. Ako uradimo sve kako treba odlučivat će detalji."

O rezultatu u sutrašnjoj utakmici?

Oglasi

"Ne bih bio zadovoljan bodom, nama treba pobjeda ako želio da se borimo. Teška je situacija, ali ne treba se skrivati dok ima matematičke šanse. Mogu biti recimo zadovoljan igrom, ali i ne rezultatom."

"Portugal će možda ući manje opterećenje rezultatom, možda neće biti taj nivo. Ali, opet oni će igrati sigurno na pobjedu, gledat će da iskoriste svaku šansu i ako drugi igrači dobiju šansu. Oni žele osigurati savršene kvalifikacije i svjesni smo da će biti teško."

Taktika i očekivanja protiv Portugala?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vidjet ćemo na utakmici šta će biti, ali ja ću reći jednu bitnu stvar. Mi trebamo ići od utakmice do utakmice i gledati sebem bez obzira na snagu protivnika. Moramo biti i fizički i psihčki spremni u narednim utakmicama ako želimo da se nađemo na Evropskom prvenstvu."

Utakmica u Zenici počinje u ponedjeljak sa početkom u 20:45.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovije za usmrdjelog cevabdjiju hadjibegica guardiola a baustelska horda svabskih periguza prekidajumu utakmicu
1 2
koraj
Cetnik!!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi