Haos u Rumuniji dan pred gostovanje u Zenici: Dva najiskusnija igrača donijela radikalne odluke

Atmosfera na niskom nivou

Haos u Rumuniji dan pred gostovanje u Zenici: Dva najiskusnija igrača donijela radikalne odluke

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Rumunije takmičenje u Ligi nacija počela je porazom u Podgorici od Crne Gore u subotu, 2:0 je bilo. 

Naredni izazov koji ih očekuje jeste gostovanje kod nas u Zenici već sutra od 20:45, a rumunski mediji prenose vijest da su dva reprezentativca saopštila selektoru Ediju Iordanescuu da se žele oprostiti od igranja za nacionalni tim.

Vlad Chiriches (32 godine) pogriješio je kod oba pogotka Crne Gore i na kraju utakmice bio je oštro kritikovan. Kapiten reprezentacije izjavio je da zna za svoje greške, ali je donio radikalnu odluku - oprostit će se od reprezentacije nakon sljedeće tri utakmice u Ligi nacija, javlja Gazeta Sportulor.

Sassuolov defanzivac nije jedini koji je donio ovu odluku. To je i odluka Alexandrua Maxima (31 godina), koji je zaigrao u drugom dijelu utakmice u Podgorici. Njih dvojica su svoju namjeru već prenijeli trenerima, ali svoje odluke nisu javno objavili kako ne bi dodatno narušili atmosferu u momčadi.

Chiriches i Maxim dvojica su od najiskusnijih igrača u Rumuniji. Pridružuju se tako ostalim fudbalerima koji su se odlučili povući iz reprezentacije, kao što su Tatarusanu, Silviu Lung, Stefan Radu, Alin Tosca ili Bogdan Stanciu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Chiriches ima 73 utakmice u reprezentaciji, dok Alex Maxim ima 54 utakmice i sedam golova u nacionalnoj selekciji. 

Nakon gostovanja Bosni i Hercegovini, Rumuniju očekuju domaći dueli protiv Finske i Crne Gore. 

Top Komentari

Mowzilla
Vidim plaho ste upuceni u desavanja u i oko protivnika. Pitam se kako nit jedan medij nije u stanju da npr. kontaktira Kovacevica i saslusa njegov dio price? Meni licno tu nesto smrdi, jer spominjalo je se i vjencanje to njegovo. Ja ipak mislim da je momku dopizdilo cekati vise da postane bar broj 2 pored Pirica, Burica i Vasilja. Momak je iskreno predugo cekao, msm nije jedini, nit prvi nit posljednji, a nije vala ni posljednja selica ako ima istine i u toj prici. Hocu da kazem da se previse obraca paznje na tudje avlije, a vlastita ostaje usrana...
9 2
K79
taman protiv nas da poprave atmosferu u timu :D
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi