Ruska legenda izvrijeđala BiH: "Ne moraju i ne trebaju dolaziti, nećemo se spuštati na njihov nivo"

Andrei Kančelskis o bojkotu bh. fudbalera

Ruska legenda izvrijeđala BiH: "Ne moraju i ne trebaju dolaziti, nećemo se spuštati na njihov nivo"

M. Šljivak

Veliku prašinu u bh. javnosti podigla je informacija da je NSBiH prihvatio ponudu iz Rusije za prijateljsku utakmicu fudbalske reprezentacije BiH protiv ove selekcije.

Nakon što je susret zvanično zakazan za 19. novembar, brojni reprezentativci Bosne i Hercegovine najavili su bojkot utakmice i nemaju namjeru putovati u Rusiju.

To je uvrijedilo legendu ruskog fudbala Andreja Kančelskisa koji je odlučio uvrijediti Bosnu i Hercegovinu i rekao je da ova država nije vrijedna ruskog ponižavanja.

"Ne moraju ni dolaziti. Rusija se ne treba ponižavati pred njima. Imaju svojih problema i 'svoje mišljenje'. Ne žele igrati s nama? I ne trebaju", rekao je Kančelskis i nastavio je:

"Ružno je i strašno kako se ponašaju zbog politike. Ako nas se plaše onda nema potrebe da igramo s njima".

Nije se tu zaustavio nekadašnji ruski reprezentativac i član Manchester Uniteda.

Oglasi

"Rusija se ne smije ponižavati i spuštati na nivo Bosne i Hercegovine. Koja je svrha? Teško se prema njima odnositi s razumijevanjem, ali takav je život. Moramo razumno procijeniti situaciju"

"Igrajmo protiv Argentine, protiv Messija. Možemo igrati s Kolumbijcima ili Brazilcima", rekao je Kančelskis za RB Sport.

Vidjet ćemo hoće li na kraju do utakmice Rusije i Bosne i Hercegovine zaista doći ili će na kraju ipak prevladati zdrav razum u NSBiH i da će meč biti otkazan.

Andrei Kančelskis je rođen u Ukrajini 1969. godine. Odabrao je da nastupa za Rusiju po raspadu Sovjetskog saveza, a imao je izuzetnu fudbalsku karijeru.

Igrao je od 1991. do 1995. godine za Manchester United, a nastupao je još za Everton, Fiorentinu, Glasgow Rangers, Manchester City i Southampton.

Za ruski nacionalni tim nastupio je 36 puta u periodu od 1992. do 1998. godine i postigao je četiri pogotka.

Top Komentari

Adnanos
Nebitno. Nije uopste trebalo da dodje do ove situacije. Nema smisla biti probisvijet i igrati sa drzavom koja je trenutno u ratu i sa kojom nijedna druga drzava nezeli igrati iz vise razloga. Ljudi u savezu su svojim postupcima napravili veliku stetu nasem fudbalu vec nebitno hoce li se utakmica odigrat ili ne, steta je vec nanijeta. Vrijeme je da se savez rekonstruijise i da napokon u savez dodju fudbalske legende. Kada ako ne sada.
23 1
Ado_GTI
Pogledaj čovječe dokumentarni film Sarajevski safar pa će ti biti jasno što Džeko i društvo ne žele da igraju sa Rusijom.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi