U NS BiH jutros je stiglo pismo od strane ukrajinskog saveza!

Povodom dogovorene utakmice sa Rusijom

U NS BiH jutros je stiglo pismo od strane ukrajinskog saveza!

E. Oštraković

Nakon što je Nogometni savez Bosne i Hercegovine prihvatio da odigra prijateljsku utakmicu protiv Rusije, krenule su osude sa svih strana.

Protiv toga su naši reprezentativci, a dospjeli smo na naslovne strane gotovo svih većih medijskih kuća zbog ovog ružnog poteza koji je napravio naš savez.

O svemu se oglasio i ukrajinski savez koji traži od UEFA-e da spriječi dogovor o odigravanju ove utakmice.

Osim toga poslali su i pismo Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine u kojem su pokušali objasniti zašto je neprihvatljivo da se ova utakmica odigra.

"Podsjećamo Vas da zbog ruske vojne agresije na Ukrajinu, da su svi ruski timovi suspendovani iz učešća u zvaničnim FIFA i UEFA međunarodnim takmičenjima. U takvoj situaciji odluka Nogometnog saveza BiH izgleda kao da ima za cilj da podrži sve što se dešava, kao i djelovanje ruske vlade u Ukrajini u vezi sa nastavkom rata. Molimo Vas da preispitate svoju odluku koja narušava imidž Vaše zemlje i odnose između naših udruženja", navodi se u saopštenju UAF-a.

Podsjećamo da još uvijek traje agresija Rusije na Ukrajinu, te da su svi ruski klubovi kao i nacionalni tim suspendovani iz svih takmičenja pod organizacijom UEFA-e i FIFA-e.

Oglasi

Ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednim danima, a utakmica je zvanično zakazana za 19. novembar.

Čak i Guardian piše o "zabranjenoj" utakmici reprezentacije BH

Iako su odbačeni od ostatka svijeta zbog agresije na Ukrajinu koja traje od 24. februara, zbog čega su suspendovani od FIFA i UEFA, Nogometni savez BiH zakazao je s Rusima utakmicu prijateljskog karaktera.

Nakon što je zvanično tu informaciju objavio Nogometni savez BiH, cijeli svijet je počeo da piše o tome. Najprije su lokalni i regionalni mediji pisali o sramotnom potezu NFSBiH, a onda je i ostatak svijeta počeo da raspravlja na tu temu.

Ugledni britanski Guardian jutros je pak objavio tekst pod nazivom: "Pjanić i Džeko vode protivrečnost oko planiranog prijateljskog meča BiH i Rusije".

U tekstu se navode izjave dvojice ponajboljih reprezentativaca BiH, koji su odlučili da ne igraju ovu utakmicu ako do nje zaista i dođe.

“Odluka nije dobra. Ostao sam bez riječi. U Savezu znaju šta mislim", prenosi Guardian riječi Pjanića.

Ruskim nacionalnim timovima zabranjeno je nastupanje na međunarodnim takmičenjima ranije ove godine zbog invazije na Ukrajinu.

Top Komentari

starmac
Istjerat ****a iz SAVEZA.Probudimo se ljudi.FANATIKOSI organizujte protest pred Savez i da istjeramo bandu iz zgrade i iz Države.!
12 0
Zulfikar
Treba ih UEFA kazniti suspendijom najmanje na 2 godine jer nazalost nama dok drugi ne reaguju nema promjene jer smo nesposobni.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi