Prolongirana sjednica IO NFSBiH, šanse da se utakmica s Rusijom otkaže su minimalne

Jasno je i pticama na grani

Prolongirana sjednica IO NFSBiH, šanse da se utakmica s Rusijom otkaže su minimalne

E. Škorić

Sutrašnja 17. tematska sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prolongirana je za 31.10.2022. Isti dan će biti održana i redovna 18. sjednica IO NS/FS BiH.

Komitet za hitnost prihvatio je ponudu iz Rusije na sjednici održanoj početkom prošlog mjeseca. Susret će tako po svemu sudeći biti odigran u Saint Petersburgu 19.11. ove godine, a prijedlog za odigravanje ovog meča na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine stigao je od Nogometnog saveza Rusije krajem prošlog mjeseca.

Poznato je kako je Nogometni savez Rusije suspendovan i da su klubovi iz ove zemlje pod UEFA sankcijama zbog rata koji je Rusija izazvala napadima na Ukrajinu, pa se postavlja pitanje kako će na ovu odluku reagovati iz UEFA-e i može li NFSBiH snositi posljedice.

Naravno, ova odluka izazvala je ogromnu raspravu, mnogi bh. nogometaši odbijaju da igraju meč, a zdravi razumi širom svijeta osuđuju čelnike NFSBiH i njihovu odluku da prihvate ponudu Rusije.

Digla se velika galama zbog odluke, a kako bi je smirili iz Saveza su bacili fintu zvanu "tematska sjednica", koja je sada pomjerena za kraj oktobra.

No, ko imalo poznaje situaciju u krovnoj kući, svjestan je da odluka teško može biti promijenjena, jer da bi se promijenilo potrebno je da za istu glasa 11 od 15 članova Izvršnog odbora, s tim da bar po jedan mora biti predstavnik sve tri komponente.

A kako u Savezu već godinama hrvatska i srpska komponenta pušu u istu tikvu uz veliku pomoć "beskičmenjaka" iz bošnjačke komponente, šanse da se bilo šta promijeni, ako smo realni, ne postoje.

Dakle, po svemu sudeći "zabranjena" utakmica Rusije i BiH će biti odigrana u novembru, bez obzira na ogroman pritisak cijelog svijeta prema NFSBiH, koji je očito imao "važan motiv" da se unatoč svemu odluči svoje reprezentativce poslati u Rusiju kojoj je cijeli svijet skoro okrenuo leđa zbog nezapamćene agresije na Ukrajinu. 

Top Komentari

Mowzilla
Ovo je bilo jasno od samog pocetka. Dakle cilj je bio da igraju pravoslavci protiv agresora. Zna rs da nije vise atraktivno igrati kao fudbalski kolektiv rs. Ovako bolje ukaljati obraz saveza, a i nacije i cilj je ispunjen. SAVEZ NAPOLjE !!!
7 1
Mr.donald
Gdje su Bosanski Ultrasi zašto niko ne pravi proteste
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi