Srna zavapio prema BiH: Ja sam Hrvat s bosanskom krvlju, molim vas...

Legenda Hrvatske

Srna zavapio prema BiH: Ja sam Hrvat s bosanskom krvlju, molim vas...

E. Ganibegović

N/FSBiH je šokirao sve kada je objavljeno da je prihvaćeno odigravanje utakmice s Rusijom.

U momentu kada su klubovi i reprezentativne selekcije ove zemlje suspendovani skoro iz svih mogućih sportskih takmičenja, N/FSBiH je odlučio prihvatiti da 19. novembra pošalje fudbalsku reprezentaciju da odigra meč s njima u St. Peterburgu.

Fudbaleri poput Edina Džeke, Miralema Pjanića, Anela Ahmedhodžića, Dennisa Hadžikadunića i drugih već su odbili mogućnost da igraju taj susret, a povodom svega odmah tada se oglasio legendarni hrvatski kapiten Darijo Srna.

Objavio je na Instagramu zastavu BiH u obliku srca i poruku: "Vjerujem u tebe BiH. Ne utakmici!"

Potom je Srna podijelio vijest portala SportSport.ba s naslovom "Hoćeš li igrati s Rusijom? Pjanić: Ne", označio Pjanića i na neki način mu se zahvalio na takvom stavu te mu čestitao što je odlučan da ne igra protiv Rusije.

Sada se Srna ponovo oglasio o ovoj temi, te ponovo istakao jasnu želju da do ove utakmice ne dođe.

"Bosni i Hercegovini želim sve najbolje. Ja sam Hrvat sa bosanskom krvlju, moj otac Uzeir je iz Bosne. Ali, molim vas, nemojte igrati protiv Rusije", rekao je Srna za Al Jazeeru.

U slučaju da se utakmica i odigra, BiH će biti prvi evropski tim koji je odmjerio snage s Rusijom od početka rata.

Podsjećanja radi, pet članova Komiteta za hitnost u NFSBiH dalo je glas za, dok je samo Irfan Durić bio protiv odigravanja utakmice.

Na sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH koja će se održati 10. oktobra biti će potvrđeno odigravanje ili otkazivanje ove utakmice. 

Top Komentari

SarajFK
I tebe su nekad molili da ne igras protiv svoje BOSNE ali ti si kao i mnogi drugi izdao MAJKU BOSNU I OCA HUZEIRA i otiso kod agresora. A Ukrainci su klali civile muslimane po Kozarcu kao i ''tvoje'' takozvane hrvate u LJubiji. PODRSKA PUTALLJU I RUSIJI, ZGAZITE UKRAINU.
8 15
crnoicrveno
Svi ste vi kad treba bosanci a do tad englezi, marokanci, tajlandjani, qrci palci
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi