BiH se nije mogla odbraniti: Meksiko zasluženo slavio
Kvalitetnija selekcija Meksika ipak je bila preveliki zalogaj za našu reprezentaciju

Prvi poraz Roberta Prosinečkog na klupi bh. selekcije

BiH se nije mogla odbraniti: Meksiko zasluženo slavio

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prijateljskom meču u San Antoniju od selekcije Meksika rezultatom 1:0. Po prikazanoj igri u ovom meču, Meksikanci su sasvim zasluženo došli do trijumfa protiv izabranika Roberta Prosinečkog.

Meksikanci su žestoko ušli u meč. Pokušali su zabiti gol već u ranoj fazi meča, ali srećom po našu selekciju, to im nije uspjelo.

Već nakon 30-ak sekundi igre Giovani dos Santos prijeti Šehiću, a njegov udarac iskosa sa desne strane odlazi pored gola.

Zatim prijete Vela i Martin, da bi Giovani u petoj minuti imao sjajnu poziciju da dovede Meksiko u prednost, ali njegov udarac ponovo brani Šehić.

Nakon 15-ak minuta u kojem je Meksiko bio nadmoćniji i bolji, naš tim uspostavlja terensku jednakost. Bili su izabranici Roberta Prosinečkog apsolutno ravnopravni, ali su šutevi ka golu protivnika izostali.

Ono što vrijedi izdvojiti od našeg tima iz prvog dijela je pokušaj Medunjanina iz slobodnjaka, te nekoliko dalekometnih pokušaja koji nisu ozbiljno ugrozili gol protivničkog čuvara mreže Rodolfa Cote.

Nakon prvog poluvremena meča na stadionu Alamodome u San Antoniju, golova nije bilo, 0:0.

Nastavak donosi također bolju igru Meksika. Bili su izuzetno ofanzivni i na kraju su zasluženo došli do vodstva u 65. minuti. Nakon kornera, Hugo Ayala je najviši u skoku i pored istrčalog Pirića i nepažljivog Ahmetovića pogađa za prednost Meksika od 1:0.

Nije naša selekcija imala snage da uzvradi. Meksikanci su izgledali mnogo bolje, odmornije, spremnije i do kraja stvaraju još nekoliko dobrih šansi pred Pirićem. Do kraja smo ostali i bez isključenog Bekića koji je u 84. minuti dobio drugi žuti karton.

Ipak, ostalo je 1:0, te je naš tim zabilježio prvi poraz pod vodstvom novog selektora Roberta Prosinečkog.

Prijateljski meč:

BiH - Meksiko 0:1 (Ayala 65')

BiH: Šehić (od 46. Šehić), D.Todorović, Graovac, Medunjanin, Bekić, Tomić (od 46. Beširević), Sarić (od 74. Šećerović), Lončar, Menalo (od 67. Ćavar), Zakarić (od 64. Todorović), Ahmetović (od 73. Koljić).

Meksiko: Cota, Rodriguez, Ayala, Alanis (od 46. Araujo), Gallardo, Molina (od 46. J.Hernandez), G. dos Santos (od 46. Aquino), Pineda (od 46. J.dos Santos), Vela, Martin (od 73. Pizarro), Hernandez (od 56. J. Gonzalez)

Top Komentari

Benjamingst
Nije lose bilo igralo se sa boljom selekcijom... ove 2 utakmice nisu bile potrebne savezu jel sa ovim igracima iz BiH lige nema se sta ocekivati.
11 26
Benjamingst
Ima igraca iz Premijer lige kvalitetnih, ali ti igraci nemaju jakih utakmica u nogama, zatim losi tereni, losi uslovi za igru itd itd... da recimo Sarajevo ili Zeljo igraju grupnu fazu ligi sampiona ili ufea liga bi bila jaca ovako sve dok igramo na blatu i na porusenim trebinama gledacemo ovakav fudbal... koji se prepadnu i povucu se a i 90 minuta niko da opuca u okvir gola.
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi