BiH selektora dobija 16. novembra

Pomjeren datum sjednice IO

BiH selektora dobija 16. novembra

Endin Čaušević

Nakon što NSBiH nije ponudio novi ugovor Mehmedu Baždareviću postalo je jasno da će naša fudbalska reprezentacija dobiti novog selektora.

Prošlog mjeseca održana je sjednica Izvršnog odbora NSBiH na kojoj nismo saznali ime novog selektora. Prvobitno je planirano da se sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se vjerovatno izabrati novi selektor održi 10. novembra, ali kako nezvanično saznaje SportSport.ba sjednica je pomjerena za 16. novembra ove godine.

Komisija zadužena za pregovore sa kandidatima za novog selektora bh. reprezentacije u sastavu Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović dostavit će svoj prijedlog Izvršnom odboru koji će na kraju odabrati novog selektora.

Podsjetimo, za imenovanje selektora potrebno je 12 glasova od 15 članova Izvršnog odbora NSBiH, a najozbiljniji kandidati za preuzimnje vruće selektorske pozicije naše reprezentacije su Meho Kodro i Amar Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti