Sada je izvjesno da Prosinečki neće biti selektor BiH

Dosta mu je Balkana

Sada je izvjesno da Prosinečki neće biti selektor BiH

Hrvatski trener Robert Prosinečki odnedavno više nije selektor Azerbejdžana, a mediji sa područja Balkana su ovog stručnjaka ekspresno počeli "vraćati" na naše prostore.

S obzirom da su trenutno upražnjene selektorske pozicije BiH i Srbije, Prosinečki je, očito ni kriv ni dužan, proglašen kandidatom za preuzimanje jedne od ove dvije selekcije. Intenzivnije se i glasnije govorilo o preuzimanju Orlova, ali je bio i jedan od potencijalnih kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića.

Prosinečki je u razgovoru za Večernji list sada odlučio staviti tačku na te špekulacije. Rekao je da mu je dosta rada na području bivše Jugoslavije, te da ima sasvim drugačije planove.

"Kada god se isprazni neko mjesto u Zagrebu ili Beogradu, mediji uvijek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga, tih priča. Šta god izjavim, druga će strana komentarisati, vagati... Da se razumijemo, nacionalno opterećenje nemam. Na pitanje jesu li me zvali s Terazija – odgovor je ne", rekao je Prosinečki, koji na takav posao ne bi pristao ni kada bi dobio poziv:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti selektor Srbije. Dosta mi je rada na ovim prostorima. Moji planovi su vezani za to da preuzmem klub i to negdje u Evropi".

Robert Prosinečki (48) je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio kao pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske, trenirao je Crvenu zvezdu, Kayserispor i bio selektor Azerbejdžana, koji je napustio nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti