BiH u Finskoj upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP!

Na krilima Panića i Burića

BiH u Finskoj upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Finskoj došla do svoje prve pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naš tim je bez većih problema slavio protiv domaće selekcije sa 32:27, nakon što je na poluvremenu vodio sa 15:10.

BiH je odlično otvorila utakmicu i povela sa 4:0, a Finska je svoj prvi pogodak postigla tek u sedmoj minuti. Naši rukometaši su igrali odlično i u 15. minuti poveli sa 10:4, nakon čega je uslijedio crni period kada nismo uspjeli postići gol skoro punih 10 minuta. Finci su se u međuvremenu u potpunosti vratili u utakmicu i došli do -2, ali je finiš prvog poluvremena pripao našim momcima koji su na odmor otišli sa dobrom zalihom od pet golova prednosti nakon što je Kosta Savić u posljednjoj sekundi pogodio za 15:10.

U prvom poluvremenu je naša reprezentacija zaradila čak šest isključenja, a briljirao je Marko Panić sa šest pogodaka iz sedam pokušaja, dok je Burić imao sedam odbrana.

U prvom dijelu drugog poluvremenu, naša reprezentacija je održavala prednost i nije dozvoljavala Finskoj da se u potpunosti vrati u utakmicu. Imali su naši rukometaši dva puta prednost od +6, ali su se Finci u posljednjih desetak minuta uključili u igru. Srećom, nije bilo većih problema i  mirno je privela utakmicu kraju i proslavila važnu pobjedu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Marko Panić sa devet golova, a Alen Ovčina, Senjamin Burić i Kosta Savić su dodali po pet pogodaka. Odličnu partiju pružio je i naš golman Benjamin Burić, koji je na kraju sakupio 15 odbrana. U Finskoj se najviše istakao Nico Ronnberg sa sedam golova, dok je Teemu Tamminen dodao jedan gol manje.

BiH sada ima dva boda, koliko i Austrija i Finska i vratila se u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo. U grupi 3 vodi Španija sa maksimalnih šest bodova.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:
Finska - BiH 27:32 (10:15)

BiH: B. Burić, Grahovac, Ovčina 5, Perić, Tarabocchia, S. Burić 5, Panić 9, Savić 5, Terzić, Toromanović, Karačić, Prce 2, Vranješ 1, Marijanac, Zulfić 1, Vegar 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi