BiH uz dosta muke pobijedila Slovačku

Drugi trijumf bh. kadeta

BiH uz dosta muke pobijedila Slovačku

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je Slovačku 76:69 na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji.

Slovaci su dobrim dijelom današnje utakmice imali prednost, ali naš tim je do druge pobjede došao zahvaljujući preokretu.

Nakon dobrog uvoda u utakmicu i vodstva od 11:7, izabranici Dejana Bodiroge su odigrali loše ostatak prve dionice. Srećom, Slovačka nije toliko kvalitetna selekcija, pa nisu napravili veliku razliku, ali su uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist i nakon prve četvrtine su imali tri poena prednosti, 24:21.

Slovačka je vodila gotovo tokom kompletne druge dionice. Imali su u jednom trenutku plus osam (35:27), ali se naš tim vraća serijom od 10:0 i dolaze do 37:35. Ipak, ponovo je selekcija BiH pala u završnom dijelu dionice. Slovaci su to iskoristili i na odmor su otišli sa četiri poena prednosti, 43:39.

Slovaci su i u većem dijelu treće dionice kontrolisali rezultat. Imali su i plus devet, ali na krilima Đorđa Topolovića naš tim pravi seriju od 10:2 i prelazi u vodstvo. Rezultat nakon treće dionice bio je 57:54 u korist BiH.

Nastavila je naša selekcija s boljom igrom i u posljednjoj dionici.  Iako su Slovaci konstanto prijetili, BiH je uspjela da prelomi meč u svoju korist i da dođe do važne pobjede u borbi za četvrtfinale.

Đorđe Topolović je predvodio našu selekciju sa 17 poena, dok je isti broj koševa na drugoj strani ubacio Horvath.

EP, 3. kolo:

BiH - Slovačka 76:69 (21:24, 18:19, 18:11, 19:15)

BiH: Krupalija 7, Kusturica 5, Topolović 17, Kovač, Huseinspahić 2, Dedajić 16, Marković, Nešković 2, Islamović, Radak 9, Kondić 13, Mičić 5.

Slovačka: Balogh, Horvath 17, Skuben 8, Sipkovsky 11, Babić 10, Micuda 3, Rakai, Erben 5, Sturcel 2, Hupka, Sedlak 2, Korfanta 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi