Kadeti krenuli dobro, pa izgubili od Češke

Evropsko prvenstvo B divizije

Kadeti krenuli dobro, pa izgubili od Češke

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Češke 73:61 u drugom kolu Evropskog prvenstva B divizije koje se igra u Bugarskoj.

Bh. košarkaši su odlično ušli u meč. Poveli su s 12:1 i sve je upućivalo na to da će naša selekcija lagano doći do nove pobjede. Međutim, očajna završnica prvog perioda je Češku vratila u meč. Veliki broj grešaka izabranika Dejana Bodiroge rivali su koristili i nakon prve dionice BiH je imala samo četiri poena prednosti, 20:16.

Češka se potpuno vratila u ovaj meč. Sredinom igre u drugom periodu su došli i do izjedačenja 30:30, da bi potom poenima Bohma došli i do prvog vodstva, 35:34. Na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom, 38:38.

Češka je odigrala bolje treći period. Uspjeli su da odu na sedam razlike u jednom trenutku, ali se mladi bh. košarkaši vraćaju i dolaze do izjednačenja (53:53). Ipak, naši rivali trojkom u finišu ovog dijela igre dolaze do prednosti od 56:53 na ulasku u posljednju četvrtinu.

Loša igra neše reprezentacije u posljednjoj dionici maksimalno je iskorištena. Iako ni Česi nisu blistali, večeras su bili manje lošija selekcija i na kraju su prelomili meč u svoju korist, te su stigli do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Mikolas Houser sa 17 poena, dok je najefikasniji u našoj selekciji bio Timur Krupalija sa 16 poena i čak 21 skokom.

EP, 2. kolo, grupa B:

Češka - BiH 73:61 (16:20, 22:18, 18:15, 17:8)

Češka: Vyroubal 4, Bohm 16, Pelikan 6, Houser ¸7, Fanta 8, Sykora, Ptak 3, Cerny, Kotala, Kocvara, Manas 3, Noumeros 16.

BiH: Krupalija 16, Kusturica, Topolović 11, Kovač, Huseinspahić 7, Dedajić 8, Marković 4, Nešković, Islamović, Radak 4, Kondić 7, Mičić 4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi