Bh. kadeti doživjeli težak poraz od Velsa
Foto: N/FSBiH

Prijateljska utakmica

Bh. kadeti doživjeli težak poraz od Velsa

E. Ganibegović

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz. Protivnik je bio Vels.

Prijateljski meč su igrale kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Velsa, a tim s Otoka slavio je visoku pobjedu. Rezultat je bio 4:0.

Utakmica se igrala u Antaliji, a ovaj poraz bh. kadeta uslijedio je nakon remija 2:2 s istom selekcijom.

Golove za Vels su postigli Josh Gentles u 21. minuti, Oliver Bostock u 38., Ronan Kpakio u 65. i Eliot Myles u 72. minuti utakmice.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili:

Mladen Jurkas, Ivan Kraljević, Petar Đukanović (69. Bilal Joldić), Džan Kiridžić, Sergej Ignatkov (46. Afan Fočo), Emil Ćerimović (46. Dragan Pejić), Amel Ćorić (46. Siniša Ristić), Edvin Hadžić (69. Adel Šovšić), Senad Ćosić (53. Malik Tubić), Sergej Simić (46. Adem Odobašić), Adel Adžem (53. Malik Kolić).

Oglasi

Podsjetimo, bh. kadete u martu očekuje druga faza kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnici u grupi biti će Poljska, Češka i Bjelorusija, a utakmice se igraju od 20. do 26. marta.

Kadetska selekcija jedina je koja je do sada igrala na Evropskim prvenstvima od svih bh. fudbalskih selekcija, a nadamo se da će joj se ove godine pridružiti i A tim.

Prijateljska utakmica (U-17):

Bosna i Hercegovina - Vels 0:4 (Gentles 21', Bostock 38', Kpakio 65', Myles 72')

Top Komentari

Frane
Dabogda sve vazda i izgubili, Zrinjski prvi u kadetskoj razini niti jednog jedinog igrača, onda slušaš kako Zrinjski ima ljude u savezu i slične BS.
1 0
FahrudinKonjHodzic
i**** vas cacin caca gasi fudbal
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi