Kapiten bh. kadeta je i član lidera Bundeslige: "Trenirao sam i sa prvim timom, cilj je A selekcija!
Alajbegović u duelu protiv Slovenije u Zenici

Alajbegović je pravi nogometni dragulj

Kapiten bh. kadeta je i član lidera Bundeslige: "Trenirao sam i sa prvim timom, cilj je A selekcija! · Intervju

S. Mlaćo

Drugi prijateljski meč kadeta Bosne i Hercegovine i Slovenije (1:1) obilježio je kapiten naše selekcije Kerim Alajbegović.

Alajbegović je postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca, te bio veoma zapažen tokom cijelog meča. Dobio je brojne pohvale, pa je jasno da imamo pravog nogometnog dragulja. A ko je zapravo naš kapiten kadetske selekcije saznali smo više u samom razgovoru.

Alajbegović je član Bayer Leverkusena, lidera Bundeslige, te ima važeći ugovor sa ovim klubom. Nastupa za kadetsku, ali i povremeno juniorsku selekciju ovog tima, a otkrio nam je da je trenirao i sa prvim timom. Treneri su prepoznali njegov kvalitet i mnogo mu vjeruju, a samo treniranje sa prvim timom sigurno mnogo znači za samopouzdanje kapitenu naših kadeta.

Iako je nadolazeća zvijezda, veoma je skroman. Bez 'teških' riječi, vjeruje samo u rad, red i disciplinu, a priznao nam je da na samom početku razgovora da je ovo prvi intervju koji je dao za neki bh. medij.

Alajbegović se prvo dotakao dvije utakmice prijateljske utakmice koje su iza naših nada.

"Prva utakmica rezultatski nije bila dobra. Prvo poluvrijeme je bilo loše, ali u drugom poluvremenu smo igrali dobro. Nismo dali golove, a Slovenci su nas kažnjavali. U drugoj utakmici smo bili bolji, bilo je 1:1, a mogli smo i slaviti. Tako je to u nogometu, kada napravite greške, reprezentacije kao što je Slovenija vas kazne", priča mladi nogometaš Leverkusena.

Oglasi

Sa ponosom priča o svakom nastupu za reprezentaciju naše zemlje.

"Svaka utakmica je bitna za mene, ja hoću da uvijek dobijemo, ali i da odigram dobro. Meni je reprezentacija posebna stvar, sjećam se i kada sam prvi put došao na okupljanje, bilo je to nešto što je teško opisati, ali sada sam često tu, pa je sve drugačije".

Mediji su njegov pogodak odmah poredili sa potezima kakve smo gledali u reprezentaciji od strane Miralema Pjanića.

"Dobar pogodak, imao samo i u U-15 selekciji protiv Welsa dva zaista dobra pogotka. Ovaj protiv Slovenije je stvarno bio dobar, sretan sam zbog toga. Poređenje sa Pjanićem? Put je još dug do toga. Ali ko zna... Ako tako kažu, možda bude i tako".

Oglasi

Riječi hvale imao je i za selektora naše kadetske reprezentacije Admira Raščića. Raščić je i sam bio nogometaš, a sada je pred velikim izazov sa mladim nadama.

"Selektor je dobar čovjek i dobar trener. Mnoge stvari smo naučili od njega, svi, ne samo ja, a imamo i sjajnu atmosferu u svlačionici. Moram također pohvaliti i moje prošle selektore Igora Jankovića, te Nedima Jusufbegovića s kojima sam također imao sjajnu saradnju"

Otkrio je da igra i za stariju selekciju u Leverkusenu, za juniore, a trenirao je i sa prvim timom.

"Sve je zaista dobro. Sada sam igrao protiv Bochuma za U-19, postigao sam i pogodak. U Njemačkoj je to tako, ako igraš dobro npr. za U-17 selekciju, onda ćeš dobiti šansu i za stariju selekciju. Zadovoljan sam zbog toga, dobro je bilo, a najbitnije je da su treneri zadovoljni.

Već sam trenirao sa prvim timom, dva puta je to bilo. To je bilo jako dobro iskustvo, posebno u svakom smislu. To je bilo prije tri-četiri mjeseca. Prvi tim se bori za titulu, očekivala se borba za vrh, ali možda i ne baš da budu ispred Bayerna, kao što je sada. Trenirao sam ti momcima, ostavili su sjajan dojam na mene. Svi su bili korektni prema nama mlađima, ima tu mnogo dobrih igrača. Moji planovi su vezani za Leverkusen, iako već ima nekih poziva, ali to sam prepustio sam sve ocu koji vodi brigu oko moje karijere".

Ne krije da sanja dres A reprezentacije naše zemlje.

"To je sigurno cilj. Za par godina se nadam tome, ako Bog da. Pratim reprezentaciju, posebno mi se sviđa Amar Dedić, a naravno i Džeko, Pjanić, Kolašinac..", dodao je kapiten naše kadetske reprezentacije Kerim Alajbegović na kraju razgovora za SportSport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije