Bihaćki uragan prohujao Livnom, hat trick Stojanova

Prva liga Federacije BiH

Bihaćki uragan prohujao Livnom, hat trick Stojanova

Iako je u taboru Troglava bilo nećkanja u vezi odigravanja utakmice sa Jedinstvom, na kraju su ipak bivši premijerligaši odmjerili snage na gradskom stadionu Zgona u Livnu. 

U sklopu 18. kola Prve lige Federacije BiH, Jedinstvo je ostvarilo ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Troglavom rezultatom 0:6, a za golove Bišćana pobrinuli su se Stojanov tri puta, Hušić dva puta, i Malbašić.

Od samog početka crveno-bijeli su nametnuli ofanzivan ritam igre i u potpunosti bili dominantniji i konkretniji od domaćina. Igra se većinom odvijala na polovini Troglava, a napadač Jedinstva Stojanov uspio je dva puta zatresti mrežu, međutim, oba pogotka su poništena zbog nedozvoljene pozicije.

Agresivnost Jedinstva isplatila se u 54. minuti, kada je Burazor nesebično uposlio Stojanova koji matira domaćeg vratara za opušteniju igru u nastavku. Nakon samo četiri minute, Bišćani demonstriraju silu i udvostručuju vodstvo, a strijelac je opet bio Stojanov.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U 62. minuti, tim Ervina Smajilagića postiže i treći pogodak, a ovaj put strijelac je bio Malbašić koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. U nastavku utakmice Stojanov je uspio postići i treći pogodak, ujedno četvrti na utakmici, dok se za preostala dva gola Jedinstva pobrinuo Hušić.

U narednom kolu Jedinstvo dočekuje Mladost, dok Troglav ide u goste Bratstvu.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.