Bijedić svojim golovima istopio Čelik

Premijer omladinska liga BiH, 30. kolo

Bijedić svojim golovima istopio Čelik

Kadeti Željezničara su u posljednjem kolu Premijer omladinske lige s 2:0 savladali svoje vršnjake iz zeničkog Čelika.

Najbolju priliku za kadete Čelika imao je kapiten Zeničana i najbolji strijelac lige Amir Mašić. Desetka kadeta Čelika odlično je šutirala, ali je loptu ispod same prečke sjajnom paradom izvadio Karavdić.

Početkom drugog poluvremena dobru priliku za domaće fudbalere imao je kapiten Armin Bijedić, ali njegov udarac nakon dobre solo akcije odbranio je Trako. Nešto ranije i gosti su imali lijepu priliku. Glavom je loptu na prvoj stativi zahvatio Mašić, ali je ona pogodila mrežu s vanjske strane.

U 20. minuti Bijedić je ponovo oprobao svoj udarac, ovoga puta s nekih 18 metara, a Trako je nesigurnom intervencijom ponovo zaustavio njegov šut.

Nekoliko minuta kasnije kadeti Plavih su imali odličnu priliku preko Subašića, ali golman Zeničana je odlično intervenisao u situaciji jedan na jedan i loptu izbacio u korner.

Pitanje pobjednika utakmice riješeno je u drugom dijelu drugog poluvremena. Nakon što je odbrana gostiju srušila Subašića, Bijedić je bio siguran s bijele tačke za vodstvo Plavih od 1:0, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat. Isti fudbale udvostručio je vodstvo fudbalera s Grbavice koje je danas vodio Mensur Dogan nakon odličnog solo prodora.

Gosti  su u finišu imali šansu da smanje preko Brahmija, ali je mladi napadač Zeničana loše reagovao.

Premijer omladinska liga BiH (kadeti), 30. kolo:
Željezničar - Čelik 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Željezničar: Karavdić, Kurtović, Hasanović, Maslo, Šehić, Babić, Bijedić, Dacić, Subašić, Šubo i Hadžić.

NK Čelik: Trako, Ferizović, Pepić, Bajramović, Dujmović, Šišić, Sagdali, Mašić, Jukić, Brahim i Lemeš.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.