Bijeljinac rastura u Bundesligi: Želim igrati za Srbiju, ali...

Na čelu liste strijelaca

Bijeljinac rastura u Bundesligi: Želim igrati za Srbiju, ali...

Bijeljinac Luka Jović definitivno je jedno od najvećih otkrovljenja svjetskog nogometa u ovoj sezoni.

Sa 14 postignutih pogodaka ovaj mladi napadač je trenutno vodeći strijelac Bundeslige i sve je izvjesnije da ćemo ga od naredne sezone gledati u nekom od najvećih klubova, no sa statusom u reprezentaciji se baš i ne može pohvaliti.

Iako je i prethodnih mjeseci rasturao u Bundesligi, Jović je od dvije posljednje utakmice Srbije nastupio na jednoj, i to odigravši - sedam minuta.

"Želim da igram za reprezentaciju Srbije i trudim se da mjesto u A timu zaslužim igrom. Da to ne bude zbog loše igre nekog drugog, ili zato što igra u manje poznatom klubu. Vjerujem da ima mjesta za sve nas kojima je Srbija u srcu, kao što je do sad bilo", rekao je Jović za Sportski žurnal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jović i dalje može igrati za mladu reprezentaciju, pa se uveliko nameće pitanje hoće li se naći na Evropskom prvenstvu za mlade koje se igra u junu ove godine ili će biti na raspolaganju Krstajiću.

''Ne znam, to nije moja odluka, ali volio bih biti dio reprezentacije na EP-u za mlade. Za mene je Srbija uvijek na prvom mjestu'', rekao je prvi topnik Bundeslige.

Top Komentari

KamberAdi
Plus propagira Srbiju više nego ijedan cistokrvni srbin, mada svi znamo da futavci iz rs koji sebe nazivaju srbima vise vole srbiju od onih iz bg
14 0
KamberAdi
Bosanac priča ijekavicu rodjen u Bijeljini ali izdajica roda svoga
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi