Bijesni Tadić optužio sudiju da je uništio utakmicu: Ovo još nisam doživio...
Tadić smatra da je Ajax zaslužio pobijediti

Kapiten Ajaxa se nije mogao pomiriti sa onim što se dešavalo na meču protiv Chelseaja

Bijesni Tadić optužio sudiju da je uništio utakmicu: Ovo još nisam doživio...

S. Pašalić

Ajax je sinoć u nevjerovatnoj utakmici odigrao 4:4 u gostima kod Chelseaja.

Holandski klub je bio praktično na pragu pobjede u 55. minuti kada je van de Beek pogodio za 4:1, ali se situacija nešto kasnije drastično promijenila.

Prvo je Azpilicueeta u 63. minuti smanjio na 4:2, a pet minuta kasnije desila se nesvakidašnja situacija kada je dosuđen penal za domaće, a čak dva igrača gostiju su dobila crveni karton.

Chelsea je ubrzo stigao do 4:4, a zatim je postigao i peti gol, ali je on na kraju nakon asistencije VAR-a poništen zbog igranja rukom jednog igrača domaćih.

Gosti očekivano nisu imali razloga za zadovoljstvo nakon meča, a čini se da se kapiten Dušan Tadić nije nikako mogao pomiriti sa onim što se desilo te se obrušio na glavnog sudiju.

"Moramo da budemo bijesni zbog ovoga. Ovo je nemoguće", započeo je Tadić.

"Nije moguće da nam bilo ko na ovakav način uništava naše takmičenje. Sve smo držali pod kontrolom. Jednostavno ne razumijem da nam u jednom napadu dosudi dva crvena kartona. Ne razumijem."

"Da li sam ovo nekada doživio? Ne, nikada. Moram još da pogledam obje situacije, ali ne mogu da se složim sa dva crvena kartona u jednoj akciji."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Poslije toga je utakmica dobila sasvim drugačiji tok. Možemo da budemo ponosni na sebe. Fudbal jednostavno nije moguće igrati sa devetoricom. Imali smo sve u svojim rukama, bili smo mnogo bolji. Trebalo je da pobijedimo večeras"

"Veliko je razočaranje. Ne volim tražiti izgovore, ne želim razgovarati o drugim ljudima. Trebali bismo samo razgovarati o tome kako je Ajax igrao puno bolje od Chelseaja, ali ne možemo jer je netko uništio našu utakmicu.", dodao je razočarani Tadić.

Top Komentari

seyi7
Klasična vlaška priča. Budi sretan što niste izgubili, 6:4 za Čelsi je trebalo biti, ko vam je kriv što ste prosuli tri gola, VAR sigurno nije.
5 0
zaboti janos
Kad sudija unisti tekmu onda fudbal nema smisla.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi