Šta se dešava u Bilbau: Utakmica se igra, a ljekarski tim utrčava na teren punim sprintom

Sudija im nije dao dozvolu da uđu na teren

Šta se dešava u Bilbau: Utakmica se igra, a ljekarski tim utrčava na teren punim sprintom

Endin Čaušević

Athletic Bilbao i Atletico Madrid igraju trenutno utakmicu devetog kola španske La Lige.

Gosti iz Madrida su nešto bolje otvorili utakmicu i u desetoj minuti su uspjeli da zatresu mrežu domaćih preko Alvara Morate, ali je sudija nakon konsultacija s VAR sobom poništio gol zbog faula.

Nakon toga igralo se dosta borbeno na sredini terena. Bilbao je kontrolisao tempo igre, ali domaći nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze Oblaka.

Atletico je prijetio iz konri i u 40. minuti vidjeli smo zaista nevjerovatnu situaciju na San Mamesu, a u centru pažnje ponovo je bio Alvaro Morata.

Naime, nakon jedne akcije Morata nije uspio da dođe do lopte koju je prije njega uhvatio golman Unai Simon, a nakon toga se napadač Atletico Madrida zakucao u njega.

Morata je ostao da leži na terenu, a domaći tim je počeo novu akciju. Međutim, svi su ostali iznenađeni kada su vidjeli da ljekarski tim Atletico Madrida utrčava na teren iako meč nije prekinut.

Simon je pokazao da Morati treba pomoć i oni su utrčali u teren iako su domaći išli ka golu Atletica. Sudija je nakon toga prekinuo meč, a ljekarski tim je ukazao Morati pomoć.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sudija je pokazao domaćim igračima da su ljekari utrčali jer je golman Bilbaa to tražio i očito je mislio da je Morata teže povrijeđen i da je u opasnosti, ali na svu sreću to nije bio slučaj.

Morata se ubrzo nakon toga pridigao i nastavio je utakmicu, te je bilo jasno da nije dobio neki opasan udarac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi