Griezmannova supruga izazvala bijes navijača Barcelone zbog komentara na Instagramu

Sretna što ostaju u Madridu

Griezmannova supruga izazvala bijes navijača Barcelone zbog komentara na Instagramu

Endin Čaušević

Antoine Griezmann jučer je zvanično potpisao ugovor s Atletico Madridom do ljeta 2026. godine.

Francuz se prošle godine vratio u Atletico na posudbu iz Barcelone, a na kraju su Madriđani odlučili da otkupe njegov ugovor i jučer su to ozvaničili.

Griezmann je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine i priznao je da je sretan što ostaje u klubu, te da je uradio sve da se to desi i da se ne mora vraćati u Barcelonu narednog ljeta.

"Ostanak u Atleticu je bio jedini cilj i uradio sam sve što sam mogao da to ispunim. Kada sam vidio da postoji šansa da ostanem ovdje još nekoliko godina odmah sam ju iskoristio", rekao je Griezmann i nastavio.

"To mi je bio jedini cilj i nisam mnogo razmišljao niti me je bilo briga šta trebam uraditi da se to ostvari. Samo sam htio da ostanem i uspio sam. Nastavit ću davati sve od sebe za ovaj klub".

U Barceloni su mu itekako zamjerili što je na takav način otišao iz kluba i što je bio dio Atleticove bezobrazne taktike da prepolove cijenu za njega.

Oglasi

Atletico ga je trebao platiti 40 miliona eura narednog ljeta, ali su našli rupu u ugovoru s Barcom prema kojoj ne moraju da ga kupe ako on bude po meču igrao manje od pola sata što je zaista bio slučaj u prvih desetak mečeva ove sezone.

Griezmann je pristao na tu taktiku i na kraju je Barca počela pregovore s Atleticom i pristala ga prodati za 20 miliona eura, ali su Francuzu jasno dali do znanja da je bio nevjerovatno neprofesionalan i bezobrazan prema njima.

Međutim, pored Griezmanna oglasila se danas i njegova supruga Erika Choperena koja je ostavila komentar ispod obavještenja Atletica da on ostaje u klubu, te je dodatno odlučila provocirati Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako ostaneš u Atleticu onda ulaziš u historiju, a ako ideš u Barcelonu onda budeš samo jedan od ostalih fudbalera", poručila je Griezmannova supruga.

Griezmann je u Barcelonu došao na ljeto 2019. godine kao veliko pojačanje za 120 miliona eura, ali u dvije sezone nije opravdao očekivanja i vratio se u Atletico Madrid kao jedan od najvećih promašaja katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi