Bilbao nakon produžetka savladao Budućnost

Završeno prvo kolo Eurocupa

Bilbao nakon produžetka savladao Budućnost

Utakmicama u Španiji, Belgiji, Francuskoj i Italiji okončano je prvo kolo Eurocupa. 

Bilbao - Budućnost 85:78

 

Bilbao je u susret sa podgoričkom Budućnosti ušao kao apsolutni favorit. Međutim gosti iz Podgorice u susret su ušli bez imalo straha i suprotstavili se favorizovanom domaćinu. Nije Budućnost ispustila dvocifrenu prednost većim dijelom utakmice. Prvu četvrtinu riješili su u svoju korist rezultatom 22:12. Domaćin nije uspio smanjiti prednost do kraja prvog poluvrmena, pa gosti imaju plus devet. 

 

U nastavku Budućnost kontroliše prednost, na kraju trećeg perioda gosti imaju plus 13. Sve do sredine posljednjeg perioda utakmice Budućnost ima sigurnu prednost. Onda slijedi furiozna završnica Bilbaa, a Vasiliadis je svojim poenima domaćinu donosi produžetak. Budućnost se nakon takvog šoka nije uspjela vratiti, a domaćin je slavio rezultatom 85:78. Najefikasniji igrač gostujuće ekipe bio je Gerald Lee sa 17 poena. Kod domaćina Hamilton je postigao 20, a Vasiliadis 17 poena. 

 

 

Le Mans - Triumph 71:76

 

Francuzi su na svom parketu dočekal ruski Triumph. Rusi su pobjedu osigurali već nakon deset minuta igre. U drugu četvrtinu ušli su sa plus 17, a do poluvremena stanje na parketu nije se promjenilo, Triumph je vodio 40:21. 

 

U nastavku domaćin je zaigrao mnogo bolje i u posljednju četvrtinu ušao sa svega minus sedam. Triumph ipak nije dozvolio iznenađenje. Posljednji period utakmice izgubili su minimalno 22:20 i na kraju slavili rezultatom 76:71. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Karasev sa 27 poena, dok je Naimy postigao 17. Kod domaćina El-Amin je postigao 19 poena.   

 

Oostende - Panionios 84:65

 

Bivši klub Mirze Teletovića, belgijski Oostende, dočekao je na svom parketu momčad Panioniosa. Prvu četvrtinu Belgijanci su riješili u svoju korist rezultatom 26:16. Gost se do poluvremena uspio vratiti u susret, pa je prednost Oostendea bila 40:37.

 

U nastavak Oostende ulazi odlučnije. Sjajnom igrom u obrani limitirali su goste na deset poena u trećem periodu igre i došli do plus 15. Domaćin je prednost zadržao i u nastavku i pobijedio rezultatom 84:65. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Wilkinson sa 19 poena. Kod Panioniosa Borgis i Pappas postigli su po 13. 

 

Sassari - Cajasol 87:84

 

U posljednjoj utakmici večeri snage su odmjerili talijanski i španski predstavnik. Uspješniji su bili domaćini u sjajnom susretu. Prva četvrtina donijela je efikasnu košarku, a domaćin je prvih deset minuta riješio u svoju korist rezultatom 25:21. Do kraja poluvremena zadržali su prednost, a na odomor je Sassari otišao sa plus tri. 

 

U nastavku je mnogo bolje zaigrao Cajasol. Imali su gosti u trećoj četvrtini i plus deset, ali je Sassari uspio smanjiti zasotatak na minus četiri. U odlučujućem periodu Sassari je uspio preokrenuti i na kraju doći do pobjede, 87:84. Najefikasniji u domaćem timu bio je Bootsy Thornton sa 26 poena. U ekipi Cajasola Asbury je postigao 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.