Bilbija hat-trickom prestigao Krpića
Zrinjski je iskoristio poraz Sarajeva te prišao timu sa Koševa na samo dva boda, a Bilbija je pružio još jednu sjajnu partiju.

Lista strijelaca Premijer lige BiH

Bilbija hat-trickom prestigao Krpića

Samir Mlaćo

U Premijer ligi BiH za vikend su odigrani susreti 15. kola. Sarajevo i Željezničar su upisali poraze, dok je to najbolje iskoristio Zrinjski, te prišao timu sa Koševa sa samo dva boda, a prestigao Plave sa Grbavice.

Do promjene je došlo i na listi strijelaca. Naime, Nemanja Bilbija je upisao hat - trick u pobjedi Zrinjskog nad Čelikom (3:0), te zasjeo na prvo mjesto sa 12 postignutih pogodaka.

Bilbija je već duže vrijeme udarna igla Zrinjskog i svakako da navijači ovog kluba upravo u njemu vide glavnu kariku ka osvajanju nove titule prvaka.

Na deset pogodaka je ostao Sulejman Krpić iz Željezničaa, dok je Elvir Koljić, koji trenutno nastupa u Rumuniji, na osam, koliko je postigao na početku sezone u dresu FK Krupa.

Naredne pozicije pripadaju fudbalerima FK Sarajevo. Benjamin Tatar je postigao sedam pogodaka, a po jedan manje su dodali Mersudin Ahmetović i Krste Velkoski.

Lista strijelaca Premijer lige BiH:

12 - Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski)

10 - Sulejman Krpić (FK Željezničar)

8 - Elvir Koljić (FK Krupa)

7 - Benjamin Tatar (FK Sarajevo)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

6 - Mersudin Ahmetović, Krste Velkoski (FK Sarajevo)

5 - Amar Rahmanović (FK Sarajevo)

Top Komentari

Novak Profilćić
bilbija je zakon ...
6 0
ArminA
Koljic iako ne igra vise opet u vrhu,dovoljno govori kakvi su ostali napadaci ... To je jos jedan dokaz da je selektor pogrijesio sto ga nije pozvao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi