Ljetos je htio Koljića, a sada poručuje: Ne kajem se što ga nisam doveo!
Trener Steaue ne vjeruje da bi Elvir Koljić bio starter u njegovoj ekipi, iako je vjerovatno u dubini duše svjestan da bi ipak bilo bolje da ga je njegov klub ljetos doveo iz Krupe

Bh. napadač zaludio Rumuniju

Ljetos je htio Koljića, a sada poručuje: Ne kajem se što ga nisam doveo!

Bh. napadač Elvir Koljić igra u životnoj formi ove sezone, a njegov transfer u Craiovu se već sada može okarakterisati kao najbolji potez koji je mogao učiniti.

Zanimljiv je fudbalski put imao Koljić, posebno u posljednjih godinu dana. Početkom 2018. godine je iz Krupe otišao u Lech, ali nije imao sreće i brzo je doživio tešku povredu zbog koje je ispao iz kombinacija u ovom klubu te se vratio u klub iz predgrađa Banjaluke.

Igrajući u Premier ligi, Koljić je pokazao da je zaista prevazišao bh. prvenstvo i za njega se ponovo počelo raspitivati nekoliko klubova. Jedan od njih je bila i Steaua iz Bukurešta, kojoj je Koljić za vikend postigao gol i donio svom timu pobjedu 2:1.

Steaua je ljetos tražila napadača, a u krugu kandidata su, između ostalog, bili Elvir Koljić, Cristian Lopez, Luka Zahovič i Adam Nemec. Međutim, na kraju je Steauu pojačao Raul Rusescu, koji se vratio iz Osmanlispora i ponovo obukao dres tima iz Bukurešta.

Trener Steaue Nicolae Dica je nakon završetka utakmice protiv Craiove dobio pitanje o Elviru Koljiću i da li se kaje što ga nije doveo, a njegov odgovor je bio pomalo iznenađujući.

"Da li žalim za Koljićem? Ne žalim, odabrali smo drugog napadača. Imali smo priliku da dovedemo Koljića, ali dovela ga je Craiova koja je očigledno napravila vrlo dobar transfer", rekao je Dica.

"Teško da bi Koljić igrao pored 'Bizonula'. To je naš prvi napadač", spomenuo je Dica i francuskog napadača Harlema Gnoherea zvanog Bizonul (Bik), koji je ove sezone zabio sedam golova na devet utakmica.

Podsjetimo, Elvir Koljić je ljetos prešao iz Krupe u Craiovu za 450.000 eura, a do sada je na šest utakmica u rumunskom prvenstvu postigao isto toliko golova. Ove sezone je Koljić ukupno odigrao 13 utakmica, a postigao je 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi