Bilbija: Pokušaćemo dati gol na početku i uzdrmati Maribor

Napadač Zrinjskog uoči revanša protiv Maribora

Bilbija: Pokušaćemo dati gol na početku i uzdrmati Maribor

D. Rakanović

Fudbaleri Zrinjskog večeras će u Ljudskom vrtu u Mariboru igrati revanš utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Maribora. 

U prvom meču u Mostaru Slovenci su slavili 2:1, i napravili veliki iskorak ka slijedećoj rundi. 

Ipak, napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija poručuje da će se boriti za prolaz dalje dok god ima nade. 

"Izvukli smo neke pouke iz prve utakmice, smatram da nimo zaslužili poraz, ali to je sport. Dok god ima nade borićemo se da ostvarimo prolaz", rekao je Bilbija na konferenciji za novinare u Mariboru. 

"Maribor ima dobar rezultat iz prve utakmice. Mi ćemo igrati svoju igru i pokušaćemo dati gol na početku da uzdrmamo Maribor, što nam je i stvarno cilj i da pokušamo da prođemo", poručio je Bilbija, i dodao da večeras moraju igrati otvorenije. 

Na pitanje slovenačkih novinara koje su to pouke koje su izvukli iz prve utakmice, Bilbija je istakao da je Maribor jako opasna ekipa. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Vidjeli smo da je ekipa Maribora iskusna i u Evropi zna šta hoće. Po mom mišljenju, u prvoj utakmici imali smo veći posjed lopte, napadali smo, ali je Maribor dva-tri puta došao do našeg gola i postigao dva pogotka", rekao je Bilbija. 

Revanš meč između Maribora i Zrinjskog igra se večeras sa početkom u 20:15 sati. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi