Bilbija rasteretio Sliškovića

Nastavlja se drama u Ligi za prvaka

Bilbija rasteretio Sliškovića · Komentar

Šahovski niz od četiri remija nogometaša Zrinjskog konačno je završen proteklog vikenda. Nemanja Bilbija matirao je Sarajlije i skinuo veliki pritisak i sa svog tima i sa Blaža Sliškovića kojem se tijekom sušnog perioda Plemića, barem po napisima u medijima, zatresla trenerska stolica. 

U ne baš atraktivnoj utakmici Zrinjski je na mišiće savladao Sarajlije koje su još jednom razočarale i odigrale blijedu utakmicu. Kako je Slišković i najavio, "bit će svakakvih rezultata, to je više nego očigledno. Bodovna prednost Želje je vrlo lako mogla biti i samo jednim bodom, da je Široki svladao Plave s Grbavice koje su u nekoliko navrata imale na konopcima.

Događaj iz 93.minute tog susreta dovoljno je opjevan. Kako bilo,da se opet vratimo na šahovski riječnik, Željezničar je imao "topa fore", ali sad se radi samo o jednom pješaku. Prvenstvo se opet otvorilo i opet se ušlo u razliku koja se da prestići unutar jedne utakmice.

I pred Zrinjskim i pred liderom Premijer lige dva su teška gostovanja. Plavi idu na noge svom vječitom rivalu Sarajevu, a ti susreti su uvijek više od običnih utakmica i s razlogom nose epitet najvećeg derbija bh nogometa. Zrinjski će u Krupu koja će se ovaj tjedan vjerojatno više posvetiti Kupu preko kojeg ova neugodna momčad prvi put u svojoj povijesti može izboriti europsko takmičenje. Što ipak ne umanjuje težinu tog gostovanja, gostovanja na kome su se klizali i najveći favoriti.

U taboru Zrinjskog trenutno je tišina, ali ona možda i najbolje govori kakvu važnost nosi utakmica s Krupom. Baku raduje povratak Todorovića u kadar, a znajući njegovu filozofiju i u idućoj utakmici će biti promjena u veznom redu, te vrlo moguće i u špicu, iako je mladi Aćimović pokazao kako je možda trenutno i prva opcija na toj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do međusobnog susreta na Grbavici i pred jednima i drugima su dva teška gostovanja. Iako, vjerojatno ni sami derbi na Grbavici neće dati konačni odgovor o pitanju novog (starog) prvaka Bosne i Hercegovine.

Željo jeste u prednosti, no povijest PLBIH nas je naučila da ni veće prednosti nisu nikakve garancije nizašto. U svakom slučaju, jedva čekamo slijedeći vikend...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi