Gol Bilbije presudio Sarajevu u Mostaru
Šampion BiH je upisao pobjedu nakon četiri uzastopna remija

Skroman derbi pripao Plemićima

Gol Bilbije presudio Sarajevu u Mostaru

Midhat Šljivak

Zrinjski je Pod Bijelim brijegom ugostio Sarajevo u derbiju 4. kola Lige za prvaka i na kraju je aktuelni prvak BiH slavio važnu pobjedu rezultatom 1:0.

Skromno prvo poluvrijeme viđeno je Pod Bijelim brijegom. Zrinjski je doduše na otvranju meča bio bolji tim i dva puta je prijetio preko Tonija Jovića, ali nije bilo većih problema za Bojana Pavlovića.

Sarajevo se oslobodilo pritiska sredinom igre u prvom poluvremenu. Međutim, ni izabranici Husrefa Musemića nisu napravili previše u fazi napada i na odmor se otišlo sa mršavom igrom na obje strane i sa nepopularnih 0:0.

Prvu veliku šansu u nastavku imali su gosti. Velkoski je istrčao kontru u 50. minuti i umjesto da uposli Kuzmanovića koji je bio sam, šutira, ali samo u vanjski dio mreže.

Uzvratili su potom Plemići preko Jovića koji je umalo iskoristio istrčavanje Pavlovića, ali i on pogađa vanjski dio mreže.

Bolju igru u nastavku domaći tim koristi i u 73. minuti dolazi do vodstva. Prvo je udarac Čirjaka sjajno odbranio Pavlović, ali se na pravom mjestu našao Bilbija koji pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Do kraja Bordo tim nije napravio ništa. Tim Husrefa Musemića je odigrao još jedan jako loš meč i na kraju su zasluženo poraženi.

Zrinjski se zahvaljujući ovoj pobjedi i osvojenom bodu Širokog na Grbavici ponovo približio Željezničaru na dva boda i trka za prvaka je ponovo otvorena.

Liga za prvaka, 4. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 1:0 (Bilbija 73')

ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Čirjak, Jović, Pezer, Jakovljević, Bencun, Filipović, Kadušić, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Šabanović, Stanojević, Kuzmanović, Sarić, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Šofranac, Adukor, Halilović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi