Bilbija i Sivac na "hlađenju": Konačna odluka nakon 11. kola

Poznato i zbog čega

Bilbija i Sivac na "hlađenju": Konačna odluka nakon 11. kola

E. Oštraković

Utakmice prošlog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u narednom periodu će koštati dva bh. arbitra.

Radi se o Luki Bilbiji i Erminu Sivcu koji su prema mišljenju ljudi koji su odgovorni za njihovo suđenje, loše odradili svoj posao.

Bilbija je dosudio jedanaesterac za domaću ekipu na utakmici između Zrinjskog i Sarajeva, a to je očito bila pogrešna odluka.

Kao i njegov kolega i Sivac je dosudio penal za domaći tim na utakmici između Širokog Brijega i Borca, te je zbog toga kao i Bilbija na odmoru.

Oni će tako na odmoru provesti najmanje dva kola, odnosno do sjednice Komiteta za suđenje na kojoj će biti izvršena analiza suđenja.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba sjednica će biti održana nakon 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo kako će ostali arbitri proći u narednim utakmicama, te da li će još neko osim pomenutog dvojca imati razlog za brigu.

Sigurno da je kažnjavanje sudija koji, prema mišljenju stručnih osoba, naprave ogromne greške jako dobra stvar najviše zbog tapretka u našem nogometu.

Top Komentari

Catanzaro
Zašto kazniše Bilbiju? Čist penal za Zrinjski. Kriminalci
7 16
Farense
Čuj sigurno da je dobra stvar kaznjavanje!? Pa naravno da je samo sto se ne kaznjavaju kad Borca guraju. A inače sto je greska Sivca? Olito igrače rukom igrača Borca? Ovo je sramota?
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi