Premijerligaške sudije na međunarodnim zadacima

Sude mečeve reprezentacija

Premijerligaške sudije na međunarodnim zadacima

A. Čaušević

U prvoj sedmici juna bit će odigran veliki broj prijateljskih mečeva između reprezentacija u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, ali nastavak kvalifikacija za Mundijal u Kataru. 

Na međunarodnim zadacima bit će i dvojica bh. sudija. Dobro poznata lica sa premijerligaških terena sudit će mečeve reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije.

Prijedorčanin Luka Bilbija će dijeliti pravdu na susretu između Hrvatske i Armenije u Velikoj Gorici 1. juna. Bit će to prva provjera za izabranike Zlatka Dalića pred EP.

Sarajlija Haris Kaljanac bit će glavni arbirtar prijateljskom duela između Slovenije i Gibraltara na Bonifika stadionu u Kopru 4. juna.

Inače, prema podacima koju se mogu pronaći na FIFA-inoj listi sudija Kaljanac i Bilbija su ove godine upali na listu, dok je Irfan Peljto na listi od 2015. godine.

Kada su u pitanju glavne sudije na listi se iz BiH nalaze još Tanja Račić i Merima Čelik koje FIFA-inu značku nose od 2017. godine.

Lista pomoćnika je nešto duža i na njoj se iz muške konkurencije nalaze Davor Beljo, Goran Dujak, Senad Ibrišimbegović, Damir Lazić, Amer Macić i Aleksandar Smiljanić.

Inače, u junu i Bosnu i Hercegovinu očekuju dva prijateljska duela. Prvo ćemo na Grbavici 2. juna dočekati Crnu Goru, dok četiri dana kasnije slijedi gostovanje Danskoj u Brondbyju. 

Top Komentari

Manager
A gdje su Gigović i Grbić na listi ?!
4 0
starmac
Koji BILBIJA?Pa taj je gori od pola sudija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi