Bilić: Carlos Bacca je čekao ponudu druga dva kluba

West Ham mu nije bio jedina opcija

Bilić: Carlos Bacca je čekao ponudu druga dva kluba

West Ham United je ovog ljeta pokušao angažovati nekoliko poznatih imena.

Na listi njihovih želja bilo je nekoliko svjetski poznatih napadača od kojih je na kraju samo Simone Zaza završio u ovom klubu.

Trener West Hama Slaven Bilić govorio je o transferu Carlosa Bacce i otkrio da je Kolumbijac čekao ponude Atletico Madrida ili Arsenala, te da mu West Ham United nije bio prva opcija.

"U ovom prijelaznom roku smo pokušali podići ljestvicu i dovesti igrače koji su za ovaj klub bili nezamislivi prije nekoliko godina. Uz novi stadion imamo ambiciju narasti kao klub. Lacazette, Bacca, Batshuayi i Zaza su bili na našem popisu želja, ali znali smo da ćemo ih jako teško dovesti", rekao je Bilić i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bacca je čekao Arsenal ili Atletico Madrid. Mi mu nismo bili prva opcija. Na kraju je odlučio radije ostati u Milanu. Zaza je zapravo naša želja već godinu dana i na kraju mi je jako drago da je došao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi